Poveste cu final previzibil: Gloria Bistrița are datorii de peste opt milioane de lei

Clubul Gloria Bistrița are datorii de peste opt milioane de lei, o parte din sumă fiind solicitată de Elba Timișoara, firma care a montat instalația de nocturnă pe stadion și nu a încasat toți banii pentru această lucrare.

Potrivit unui raport întocmit de Asociația Club Fotbal Gloria 1922 Bistrița la solicitarea Consiliului Local Bistrița, datoriile clubului de fotbal condus de Jean Pădureanu se ridică la 8,17 milioane de lei.

Potrivit documentului, cea mai mare sumă, de trei milioane de lei, o reprezintă datorii către “terți” fără ca aceștia să fie nominalizați. Urmează apoi datoria de 2,4 milioane de lei către “furnizori imobilizări”. Dintre aceștia, SC Elba Timișoara SA, firma care a montat instalația de nocturnă pe stadionul municipal, are de recuperat de la Gloria Bistrița 2,2 milioane de lei, sumă pentru care a și declanșat, de altfel, procedura de executare silită.

La bugetul de stat și bugetul asigurărilor sociale, gruparea condusă de Jean Pădureanu mai are datorii de 1,7 milioane de lei, sumă în care sunt incluse penalitățile și majorările de întârziere, iar salariaților le datorează în total circa 327.000 de lei.

Totodată, furnizorilor care asigură activitatea curentă, Gloria Bistrița le datorează circa 644.000 de lei.

Raportul în care au fost menționate toate aceste cifre va fi luat în discuție, joi, în plenul ședinței Consiliului Local Bistrița când aleșii s-ar putea pronunța, prin vot, în favoarea alocării sumei de un milion de lei clubului Gloria, ceea ce reprezintă a doua tranșă din contractul de parteneriat pe care ACF Gloria 1922 Bistrița l-a semnat cu Primăria Bistrița în vederea susținerii activității sportive în cursul anului 2011.

CL Bistrița a alocat, anul acesta, doar un milion de lei clubului, respectiv jumătate din suma prevăzută în contract, urmând ca în perioada următoare să repartizeze și diferența. Înainte să facă acest lucru, aleșii locali au cerut un raport detaliat ca să știe care este situația financiară a Gloriei.

În documentul semnat de Jean Pădureanu, se mai menționează că Gloria Bistrița continuă să aștepte suma de 5,3 milioane de lei de la clubul Metalurg Donețk cu care se află în litigiu după transferul lui Junior Moraes.

Join the Conversation

1 Comment

  1. Foarte bine  , ma bucur nespus de mult ca  acesti elefanti sugativa a banilor nostrii , POATE   vor distparea !!!  e mai bine  asa !!!

Leave a comment