Bistrițeni trimiși în judecată pentru delapidare și fals în înscrisuri

Procurori din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Bistrița-Năsăud au finalizat cercetările în două dosare complexe. În urma acestora, mai mulți bistrițeni au fost trimiși în judecată.

Într-unul dintre dosare, este trimis în judecată Dorel Stupinean pentru comiterea unor infracțiuni de fals în înscrisuri sub semnătură privată, fals material în înscrisuri oficiale, instigare la uz de fals și  înșelăciune cu consecințe deosebit de grave. Purtătorul de cuvânt al Parchetului de pe lângă Tribunalul Bistrița-Năsăud, procuror Angela Sîngeorzan, a declarat că “în perioada 2006-2008, fără a avea calitatea de administrator la anumite societăți comerciale, a emis și semnat sau a determinat emiterea de acte necorespunzătoare adevărului (adeverințe de salarizare și carnete de muncă), pe numele unor învinuiți, în vederea depunerii acestora, la mai multe unități bancare, în scopul obținerii prin inducere în eroare, a unor credite bancare în sumă totală de 231.930,55 lei, formată din sume care i-au fost înmânate efectiv, de către „titulari”, după semnarea contractelor de creditare“.

De asemenea, într-un alt dosar sunt trimiși în judecată Flaviu Muthi, Adrian Vasile Anuță, Nicolae Ani și Marian Ghiliciu pentru comiterea unor infracțiuni de delapidare sau complicitate la delapidare. Angela Sîngeorzan mai precizează că “în perioada septembrie-decembrie 2010, având diverse calități la Stația de carburanți a SC OIL MAR SRL Năsăud și respectiv SC OZANA SRL Bistrița, au sustras sau au favorizat sustragerea din gestiune de produse petroliere, cauzând o pagubă de 311,32 lei”.

Sursa foto: www.mediafax.ro

Leave a comment