Polițist din Lechința trimis în judecată după ce i-a rupt mandibula unui bărbat

Parchetul de pe lângă Tribunalul Bistrița-Năsăud a dispus în această lună trimiterea în judecată a unui polițist din cadrul Postului de Poliție Lechința.

Purtătorul de cuvânt al Parchetului de pe lângă Tribunalul Bistrița-Năsăud, procuror Angela Sângeorzan, a declarat că “Dumitru Daniel Idriceanu a fost trimis în judecată pentru comiterea unei infracțiuni de purtare abuzivă. La data de 10/11 octombrie 2010, în calitate de agent de poliție judiciară, la Postul de Poliție Lechința, fiind în exercitarea atribuțiilor de serviciu, pe linie de circulație și ordine publică, a fost implicat într-un incident cu partea vătămată N.A.E., care l-a lovit. Ulterior, agentul de poliție a fugit după partea vătămată, ajungând-o din urmă și aplicându-i o lovitură de karate, de picior, prin forfecare, în zona feței, cauzându-i astfel, leziuni corporale vindecabile în termen de 40-45 zile de îngrijiri medicale, cu ruptura mandibulei. În final a încătușat-o și a dus-o la postul de poliție, în vederea cercetării unui scandal pornit la discoteca din localitate, în acea noapte”.

Polițistul a fost trimis în judecată, iar acum, magistrații vor trebui să analizeze dosarul bărbatului.

Dumitru Daniel Idriceanu nu mai lucrează la ora actuală în cadrul Inspectoratului Județean de Poliție Bistrița-Năsăud, acesta demisionând. Conform Codului Penal, lovirea sau alte acte de violență se pedepsesc cu închisoare de la 6 luni la 5 ani.

Leave a comment