Matilda Pascal Cojocărița, la ceas aniversar

Cunoscuta interpretă bistrițeană Matilda Pascal Cojocărița își sărbătorește astăzi ziua de naștere. Artista împlinește 53 de ani și, pe această cale, redacția Bistrița Online îi urează “La mulți ani!”.

Cântăreața de muzică populară s-a născit la Vaslui, într-o familie de oameni simpli care aveau deja trei copii. A copilărit în orașul natal până la 17 ani.

Studiile liceale și le-a însușit la Liceul Emil Racoviță din Iași, cursuri serale, iar cele superioare, la Facultatea de Muzică din cadrul Universității Spiru Haret, de curând absolvind și masterul în folclor. După absolvirea liceului s-a angajat la “Combinatul de fire și fibre sintetice” din Iași, s-a înscris în ansamblul combinatului, unde a făcut muzică populară, ușoară și dansuri populare.

În 1979 a câștigat echivalentul de atunci al titlului “MISS România” din zilele noastre și anume locul 1 al primului concurs de frumusețe feminină din România sub deviza „Muncă, Tinerețe, Frumusețe”, concurs ce a avut loc la Costinești.

S-a căsătorit pentru prima oară în 1980, căsătorie în urma căreia s-a născut primul ei copil, un băiat. După o perioadă de timp, în urma unor neînțelegeri cu primul soț pleacă, împreună cu copilul în vârstă de 11 ani, la Bistrița, la violonistul Ștefan Cigu, cel cu care se cunoștea din diversele concerte avute în țară. După ceva timp cei doi își unesc destinele și formează una din cele mai frumoase și stabile perechi din lumea muzicii populare.

Cei doi s-au stabilit în Bistrita (unde locuiesc și în acest moment) alături de cei 3 copii ai lor (băiatul Matildei din prima căsătorie și un băiat și o fată ai lui Ștefan dintr-o căsătorie anterioară). Cei trei copii ai familiei au urmat tot cariere muzicale.

Sursa: www.matilda.ro

Join the Conversation

3 Comments

  1. TOATA STIMA SI RESPECTUL PENTRU ACEASTA DOAMNA!SANATATE SI TOT CE ISI DORESTE!

    1. Mda, se erijeaza intr-o doamna demna si distinsa, dar gestul ei de a desparti familia lui Cigu (care probabil nu era una fericita, dar trebuia sa-si rezolve el problema, nu sa o “aranjeze” “doamna”) nu este tocmai demn.

Leave a comment