Prefectul și președintele CJ BN s-au întâlnit astăzi cu delegația din Germania

Delegația Prezidiului de Poliție Neubrandenburg din Germania, condusă de domnul Knut Abramowski,  a fost primită astăzi de către prefectul județului Bistrița ! Năsăud, Cristian Daniel Florian, și președintele Consiliului Județean Bistrița-Nădăud, Liviu Rusu.

În deschidere prefectul a mulțumit președintelui Knut Abramowski pentru invitația de a participa la dineul oficial oferit cu ocazia  Zilei Unificării Germaniei, subliniind că a fost o plăcere și o bucurie să participe la acest eveniment.

În cadrul întâlnirii președintele Consiliului Județean Bistrița-Năsăud, Liviu Rusu, a prezentat stadiul proiectelor cu finanțare europeană privind dezvoltarea infrastructurii județene.

Reprezentantul delegației germane a prezentat măsurile de restructurare a poliției din Neubrandenburg precum și reorganizarea teritorială la nivelul landului Mecklenburg-West Pomerania arătându-se interesat despre stadiul reorganizării teritoriale a României.

Prefectul județului a afirmat că reorganizarea teritorială a României este un subiect de actualitate pe scena politică din România. Nu există însă un proiect finalizat cu privire la numărul de regiuni ce se vor crea.

Prefectul județului a mai precizat că la Ministerul Administrației și Internelor se lucrează la proiectul de reorganizare teritorială a țării precum și a reorganizării structurilor din cadrul Ministerului, astfel încât, atunci când se va lua decizia politică finală, aspectele de ordin tehnic să fie soluționate.

Knut Abramowski a subliniat că există posibilități pentru sedimentarea relațiilor de colaborare, între poliția landului Mecklenburg-West Pomerania și Inspectoratul de Poliție al județului Bistrița ! Năsăud, prin inițierea unui proiect în cadrul programului Leonardo da Vinci la care să participe și parteneri din Polonia,  în scopul  întăririi siguranței și prevenirii criminalității transfrontaliere.

Leave a comment