20/09/2017

Amenzi usturătoare pentru şoferii care nu îşi echipează maşinile cu anvelope de iarnă

Proprietarii de service-uri auto se aşteptă la o avalanşă de clienţi în următoarea perioadă. Asta deoarece, fiecare proprietar al unui autoturism va trebui să îl echipeze cu anvelope speciale pentru iarnă. O ordonanţă dată de Guvern, care va intra în vigoare de la 1 noiembrie, spune că dacă dă îngheţul sau dacă sunt condiţii de zăpadă şi nu ai cauciuciuri de iarnă, poliţiştii au liber la dat amenzi.

Pentru a fi acceptate ca anvelope de iarnă, acestea trebuie să fie inscripţionate cu unul dintre simbolurile „M+S”, „MS”, „MS” sau „M&S”, fără a include în această categorie anvelopele marcate numai ,,all seasons”. Polţiştii atrag atenţia asupra acestui aspect, deoarece nu toate cauciucurile îndeplinesc cerinţele trasate de ordonanţa de Guvern.

Cei care nu îşi echipează maşinile cu anvelope de iarnă şi vor conduce autoturismele pe drumurile publice acoperite cu zăpadă, gheaţă sau polei, vor fi sancţionaţi. Amenzile pot ajunge până la 4.000 de lei. De asemenea, se va reţine şi cerificatul de înmatriculare.

Astfel că, pentru a nu fi amendaţi, oamenii se gândesc deja să îşi cumpere anvelope de iarnă. Şi cum cele noi sunt destul de scumpe, bistriţenii preferă să cumpere cauciucuri second-hand, preţurile la acestea pornind de la 50 de lei per cauciuc.

Această ordonaţă va duce în final la creşterea vânzărilor service-urilor auro, lucru care îi bucură pe proprietarii acestora.