Judecătorii nu s-au pronunțat încă în cazul lui Alexandru Șuteu

Astăzi, Alexandru Șuteu, tânărul care la începutul acestui an a fost acuzat că l-ar fi bătut pe Paul Rus (22 de ani) și că, în urma unei lovituri pe care a primit-o acesta ar fi decedat, a ajuns în fața judecătorilor bistrițeni într-o nouă înfățișare în procesul în care este acuzat de lovituri cauzatoare de moarte.

Alexandru Șuteu și-a recunoscut astăzi vinovăția în fața magistraților bistrițeni, iar dosarul a rămas în pronunțare. Judecătorii se vor pronunța abia săptămâna viitoare în cazul său.

Avocatului lui Alexandru Șuteu, Dan Molnar, a declarat pentru Bistrița Online că “astăzi a avut loc o nouă înfățișare, clientul meu și-a recunoscut vinovăția, însă dosarul a rămas în pronunțare pentru săptămâna viitoare”.

Dan Molnar mai spune că în cazul în care Alexandru Șuteu va fi găsit vinovat, acesta fiind trimis în judecată pentru lovituri cauzatoare de moarte, el riscă o pedeapsă cu închisoare cuprinsă între 5 și 15 ani. Însă, pentru că a recunoscut fapta, legea spune că pedeapsa poate fi redusă cu o treime, adică riscă o pedeapsă cu închisoarea între 3 ani și patru luni și 10 ani.

În acest dosar s-au constituit părți civile părinții tânărului care a decedat ! Dorel și Eugenia Rus, dar și Monica Cotoc și Spitalul Județean de Urgență Bistrița-Năsăud. Părinții tânărului mort cer daune morale de un milion de euro.

Alexandru Șuteu a primit mandatul preventiv de arestare pe 12 februarie, la scurt timp după ce victima ! Paul Rus a decedat la Spitalul Bistrița-Năsăud, medicii nereușind să îi salveze viața. De atunci și până acum, mandatul acestuia a fost prelungit de mai multe ori de magistrații bistrițeni, iar în luna iulie a fost trimis în judecată. Acum procesul acestuia este pe rolul Tribunalului Bistrița-Năsăud.

Leave a comment