Supermarket amendat de CJPC pentru practici incorecte în cazul unei promoții

Reprezentanții unui supermarket din Bistrița au fost amendați cu 5.000 de lei de Comisariatul Județean pentru Protecția Consumatorilor (CJPC) Bistrița-Năsăud, pentru practici incorecte, după ce au anunțat reduceri la anumite produse, care au fost însă taxate la casă la prețul integral.

Potrivit unui comunicat de presă transmis, miercuri, de CJPC Bistrița-Năsăud, reprezentanții unui supermarket au fost amendați cu 5.000 de lei în urma sesizării făcute de un consumator care a reclamat că în oferta dintr-un catalog se menționa că la achiziționarea a două produse cumpărătorul beneficia de o reducere de preț.

“În cazul reclamantului s-a constatat pe bonul fiscal că la casă, în momentul cumpărării, prețul încasat era ca și pentru un singur produs. Adică mai mare, deși acesta cumpărase două produse conform ofertei”, se arată în comunicat.

Comisarul-șef Dina Suciu a precizat că, urmare a celor constatate, CJPC Bistrița-Năsăud a dat o amendă de 5.000 de lei reprezentanților supermarket-ului, pentru încălcarea prevederilor art .7 alin 1 ale Legii 363/2007 privind combaterea practicilor incorecte ale comercianților în relația cu consumatorii.

Amenda a fost încasată integral de către CJPC Bistrița-Năsăud, în termenul legal.

“Având în vedere apropierea sfârșitului de an, perioadă în care vor apărea tot mai multe oferte, atenționăm consumatorii să fie atenți la prețurile practicate de comercianți în cazul ofertelor”, avertizează reprezentanții Comisariatului Județean pentru Protecția Consumatorilor Bistrița-Năsăud.

 

Join the Conversation

5 Comments

 1. despre ce supermarket este vorba?infomati populatia sa stie sa se fereasca de el!!!!

 2. s-a intamplat la Kaufland,
  dar de ce nu spuneti ca la biroul de informatii din Kaufland se restituia inapoi diferente de pret?

  1. Pai da pe cine intereseaza. Adica sa umblu eu dupa porci sa-mi dea banii inapoi? Asta ii anume ca sa aiba ei portita de scapare cu reclame mincinoase. JEG

 3. Mie mi-au taxat 6.9 lei la TOTAL in plus!
  Abia acasa am vazut!
  Deci ATENTIE si la acest aspect!

Leave a comment