Justiția tare după amânări se cunoaște (Justiția nu moare de grija drumului lung până la pronunțare)

Dan Voiculescu - Ayatolahul USL
Dan Voiculescu - Ayatolahul USL

Dacă se pricep la ceva „săndeii” din așa-zisa Justiție românească (și aici intră toți cei care au de a face cu sistemul: polițiști, procurori, avocați, judecători), acest lucru este să obțină amânări peste amânări în procesele cu greutate în așa fel încât să se ajungă la prescrierea faptei, iar făptuitorii să renască din spumele legii, precum Afrodita din valuri, mai albi, mai curați, mai strălucitori, mai apți să comită noi și noi ilegalități. Cum se zice: dacă ajuți un infractor să comită fapta, te numești complice; dacă-l ajuți pe infractor să scape de consecințele faptei, te numești avocat. Eu zic că-n România (faptele o demonstrează de 22 de ani) te numești și polițist, și procuror, și judecător. Avem cea mai mare concentrație de „oameni ai legii” cu apetență pentru a scăpa basma curată diverși infractori ! contra dreaptă răsplată, firește.

Înalta Curte de Casație și Justițe s-a strofocat ieri să judece al douăzecișipatrulea (da, al XXIV-lea!) termen în dosarul în care vicepreședintele Senatului, Dan Voiculescu este cercetat în legatură cu privatizarea Institutului de Cercetări Alimentare. Fac o paranteză și mă întreb (degeaba): cum se face că acest individ cu patalama de turnător al fostei Securități ca poliție politică mai este într-o funcție de demnitate publică? În justiția „săndeilor” din România fals și uz de fals în declarația dată pe proprie răspundere se pedepsește doar când vine vorba de „populime”. Revenind la farsa de judecată, președinta completului a anunțat că Înalta Curte a luat măsuri ca marile dosare sa se judece „într-un ritm alert” după care, pentru a păstra allegro-ul (dar să nu tropăie prea tare în auzul împricinatului) a amânat dosarul Varanului turnător pentru o lună de zile. Să mențină ritmul și mai alert, pentru următoarele sute de viitoare termene, avocații au bombardat instanța cu cereri de expertize și au insistat ca ultimul martor, o femeie grav bolnavă, să fie audiată. Să nu piară între timp și să aflăm că avem de-a face cu o nouă și mult prea generoasă Mătușă Tamara.

Deocamdată Dosarul „I.C.A.” ! Dan Voiculescu aniversează doar 1012 zile de la trimiterea în judecată. Un fleac, nu moare justiția din atâta lucru. În fond despre ce este vorba ! că, vorba unui judecător: nu s-a dat în cap la nimeni, n-a curs sânge? Vorbim doar de 3,6 hectare de teren și de un hectar de construcții in Băneasa, altădată considerate a fi fiind „bun al întregului popor”, care au fost cumpărate de către Dan Voiculescu la un preț de 75 de ori mai mic decât cel real. Așa susțin procurorii ! niște răi. Că-s niște răi, o dovedesc de aproape trei ani judecătorii care au transformat o urmărire penală realizată într-un timp record (câteva luni) ce a dus la trimiterea în judecată a 13 persoane, într-un proces campion al amânărilor. După trei termene la Tribunalul București, procesul s-a mutat la Înalta Curte de Casație și Justiție, unde a debutat cu șapte amânări. Revenind la firul epic al faptei, din rechizitoriu aflăm că Dan Voiculescu și-a utilizat poziția politică pentru a cumpăra pachetul majoritar de acțiuni al Institutului de Cercetări Alimentare la un preț mult mai mic decât cel real. Procurorii DNA au început urmărirea penală împotriva liderului Partidului Conservator în 24 septembrie 2008, pentru „folosirea de către o persoană care îndeplinește o funcție de conducere într-un partid a influenței și autorității date de această calitate în scopul de a obține pentru sine sau pentru altul bani, bunuri sau alte foloase necuvenite și spălare de bani”. Cum vă ziceam: un fleac, în fond cam toți politicienii români despre care știu câte ceva fac acest lucru.

Referințe:

  • Dosarul în care Voiculescu este cercetat pentru privatizarea Institutului de Cercetări Alimentare (I.C.A.) este judecat de un complet format din judecătorii Corina Jijiie, Traian Gherasim și Marian Ghenă.
  • Instanța anunță că, practic, au fost audiați toți martorii dar că o singură persoana nu a putut fi audiată, Spulber Eugenia, fostă membră a CA al ADS. „Instanța va trebui să dea citire declarației făcute de martora Spulber în faza de urmărire penală pentru că aceasta este grav bolnavă și se tratează la o clinică din Belgia și a transmis că nu va putea veni la audiere”, anunță președintele completului. Mai precizează că la dosar au fost depuse și acte medicale care să ateste starea gravă a sănătății și faptul că martorul se tratează în străinătate și nu se află în țară. Președintele de complet întreabă avocații dacă au obiecții față de măsura anunțată aceea de a citi declarația dată de Spulber Eugenia în faza de urmărire penală. Majoritatea avocaților spun că sunt de acord. Cu toate acestea unul din avocați susține că, în numele clientului său, insistă ca instanța să o mai citeze o dată pe Spulber Eugenia și ea să fie audiată. Președinta completului de judecată revine și subliniază că Eugenia Spulber a depus la dosar documente care arată că este grav bolnavă și în imposibilitatea de a se prezenta la proces. În final, instanța decide că va mai trimite o citație pentru ca martorul să se prezinte la ICCJ pentru a da o declarație. (Adică s-a mai câștigat un motiv pentru amânarea de luna viitoare).
  • Citiți aici despre Dosarul „I.C.A.” ! Dan Voiculescu și amânările de care s-a bucurat acesta în instanțe.
  • Și CSM știe ce vrea

http://sareinochi.com/

 

Join the Conversation

1 Comment

Leave a comment