25/09/2017

Mascota Bistriţei, struţul cu potcoava în gură, va fi amplasată în mai multe puncte din oraş

Primăria Bistriţa a lansat în luna februarie a acestui an proiectul intitulat “Promovarea Turistică a Cetăţii Medievale Bistriţa”, care este finanţat din Fondul European de Dezvoltare Regională, prin Programul Operaţional Regional.

Valoarea totală a proiectului este de aproape un milion de lei şi are ca scop creşterea atractivităţii şi competitivităţii turistice a municipiului Bistriţa, prin crearea unui nou brand turistic Cetatea Medievală Bistriţa. Alături de sloganul “Bistriţa, Poarta Transilvaniei” şi noua mascotă a oraşului – struţul cu potcoava în gură va avea parte de promovare.

Municipalitatea şi-a propus să multiplice mascota oraşului şi, mai multe exemplare să fie amplasate în diverse zone din municipiu. În acest sens, a fost eliberat un certificat de urbanism, urmând ca ulterior, să fie emisă şi o autorizaţie pentru amplasarea mascotelor în oraş.

Purtătorul de cuvânt al Primăriei Bistriţa, Mihai Ruşti, a declarat că “în momentul de faţă se intenţionează amplasarea a 10 mascote în 10 puncte din oraş. Una va fi amplasată la Big, alta în zona Casa Albă, una la Han şi cea de-a patra în zona Lamă. Restul de şase mascote vor ajunge în Piaţa Centrală, pe pietonalul Liviu Rebreanu şi foarte probabil pe strada Albert Berger”.

Deocamdată, mascotele nu au fost realizate, însă, după ce va fi emisă şi autorizaţia în vederea amplasării lor, lucrurile vor decurge destul de repede, astfel că, bistriţenii şi mai ales turiştii vor putea în curând să admire noua mascotă a oraşului.

Comentarii

 1. mn spune:

  sper sa fure tiganii mascotele.

 2. Etena spune:

  Sa puna cate una in fiecare sens giratoriu !

 3. anonim spune:

  @mn  sa le fure si sa le manance :D

 4. Radioerevanbistrita spune:

  Un brand care va face ca orasul nostru sa fie total distinct de altele, iar pe deasupra este bine ca se face ceva si pentru a atrage turisti si investitori.
  Succes!

  • Etena spune:

   Bai stii ca esti habarnist(a) ? Este un mega kitsch porcaria aia de mascota care nu are nimic de a face cu orasul Bistrita. As fi inteles la Sydney ori Adelaide sa-si puna un cangur da strutocamila la Bistrita ? DUSI CU PLUTA cei care au votat asa ceva si cei care au propus mai rau… Hai sa facem lucruri de mantuiala …