PSD își exprimă regretul față de dispariția fostului lider al PNÅ¢CD, Ion Diaconescu

Partidul Social Democrat dorește să transmită condoleanțe familiei lui Ion Diaconescu și să își exprime regretul pentru dispariția unuia dintre cei mai marcanți lideri politici pe care România i-a avut după Decembrie 1989.

Ion Diaconescu a fost un simbol al luptei și al rezistenței împotriva comunismului, un adevărat lider politic, cu o reală cultură a dialogului și a consensului. Numele său va rămâne în permanență legat nu doar de istoria PNÅ¢CD, ci și de cea a României postcomuniste.

Prin dispariția sa, societatea românească pierde un lider politic de mare valoare, care a promovat în permanență ideea dialogului, a dezbaterii și nu a dușmăniei politice, a colaborării și nu a dezbinării. Deși, în ultimii ani ai vieții, Ion Diaconescu s-a retras de pe scena politică, mesajul și exemplul său au fost în permanență active deoarece spațiul public românesc avea și are în continuare nevoie de ele.

Pentru Partidul Social Democrat, Ion Diaconescu nu a fost un adversar politic, ci un competitor redutabil, elegant și onest. A fost un model pentru întreaga scenă politică.

În acest moment greu, suntem alături de familia îndurerată, căreia îi transmitem compasiunea și adâncul regret pentru pierderea suferită.

Dumnezeu să-l odihnească!

Partidul Social Democrat

Sursa foto: www.inpolitics.ro

Leave a comment