Cinci jandarmi au contestat în instanță ordinele prin care au fost trecuți în rezervă

Pe rolul Tribunalului Bistrița-Năsăud au fost înregistrate cinci dosare, toate având ca obiectul „litigiu privind funcționarii publici statutari”.

În cele cinci dosare, cinci foști angajați ai Inspectoratului Județean de Jandarmi Bistrița-Năsăud au acționat instituția în instanță, nemulțumiți fiind de ordinele prin care ei au fost trecuți în rezevă, ca urmare a măsurilor de reorganizare a structurilor Ministerului Administrației și Internelor.

Aceste măsuri au fost puse în aplicare în luna iulie a acestui an, atunci, fiind reduse în județul Bistrița-Năsăud 51 de posturi ale MAI. 28 (6 – personal contractual și 18 – cadre militare) dintre acestea erau din cadrul Inspectoratului Județean de Jandarmi Bistrița-Năsăud, 13 din cadrul Inspectoratul Județean de Poliție Bistrița-Năsăud, 8 de la Inspectoratul pentru Situații de Urgență Bistrița-Năsăud și alte două de la Serviciul Public Comunitar Regim Permise de Conducere și Înmatriculări Vehicule Bistrița-Năsăud.

În ceea ce privește dosarele înregistrate la Tribunalul Bistrița-Năsăud acestea se vor judeca abia anul viitor. Astfel, Grapini Dumitru, Lazăr Ștefan Francisc, Pintilie Nicolae Gabriel, Gălățanu Ovidiu Paul și Florea Cristian vor afla abia anul viitor care este decizia instanței în privința lor.

Dana Ceuca, purtătorul de cuvânt al Tribunalului Bistrița-Năsăud, a declarat pentru Bistrița Online că “cei 5 petenții și-au desfășurat activitatea la Grupa de Intervenție Beclean, respectiv Plutonul de Pază Beclean, până  în momentul când au  fost trecuți în rezervă, ca urmare a procesului de reorganizare a unităților din Jandarmeria Română“.

Dana Ceuca mai precizează că “în dosare, cei cinci arată că au participat la interviul organizat pentru selectarea personalului specializat pe ordine publică. Reclamanții susțin că ordinul prin care s-a dispus reorganizarea unităților M.A.I. prevede că atât proba scrisă, cât și interviul, pot fi contestate. Acest lucru nu a fost posibil, astfel încât au ales calea contestației adresată instanței de judecată, precizând că actul administrativ pe care îl atacă și procedura în sine conțin și alte aspecte de nelegalitate și netemeinicie”.

Sursa foto: www.mediafax.ro

Leave a comment