UPDATE: Tineri cercetați pentru droguri, arestați preventiv

Doi tineri, pe numele cărora existau mandat de arestare preventivă pentru 29 de zile, fiind cercetați pentru trafic și consum de droguri de risc au fost depistați în acest final de săptămână la Bistrița.

Antonela Gorgan, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Județean de Poliție Bistrița-Năsăud, spune că “în urma activităților specifice desfășurate, polițiștii din cadrul Serviciului de Investigații Criminale i-au identificat pe M. F. de 25 ani și R.M. de 22 ani, ambii din Bistrița, pe numele cărora Curtea de Apel Cluj a emis mandate de arestare preventivă pentru 29 de zile pentru săvârșirea infracțiunii de trafic de droguri de risc”.

UPDATE:

Este vorba despre cei doi tineri care au fost reținuți în urma unor percheziții efectuate în data de 5 octombrie – Florentin Moldovan și Marius Roman. La acea dată, polițiști din cadrul Serviciului de Combatere a Criminalității Organizate Bistrița-Năsăud, sub coordonarea procurorului de caz din cadrul D.I.I.C.O.T.- Biroul Teritorial Bistrița-Năsăud și cu sprijinul Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Cluj-Napoca, Serviciul Operațiuni Speciale Cluj- Biroul Prinderi în Flagrant, Inspectoratul de Poliție Județean Bistrița-Năsăud, Inspectoratul de Jandarmi Bistrița-Năsăud și Serviciul Județean de Informații și Protecție Internă Bistrița-Năsăud, au organizat o acțiune pe linia traficului și consumului ilicit de droguri de risc.

Cu această ocazie, au efectuat șase percheziții domiciliare la locuințele suspecților pe raza județului Bistrița-Năsăud. Au fost conduse la audieri mai multe persoane, procurorul D.I.I.C.O.T.-Biroul Teritorial Bistrița-Năsăud luând măsura reținerii pentru 24 ore față de numitul M.F. în vârstă de 25 ani și R.M. în vârstă de 22 ani, aceștia urmând a fi înaintați Parchetului de pe lângă Tribunalul Bistrița-Năsăud cu propunere de arestare preventivă. Judecătorii au decis să îi cerceteze în stare de libertate, însă, s-a făcut recurs, iar magistrații Curții de Apel Cluj au decis că aceștia trebuie să rămână în arest preventiv.

De asemenea, cu ocazia efectuării perchezițiilor, au fost ridicate în vederea cercetării mai multe unități de stocare a datelor, telefoane mobile, un pistol cu bile din cauciuc, precum și alte bunuri, valoarea acestora fiind estimată la 100.000 lei.

 

Leave a comment