Chiriașii ANL riscă să rămână fără gaz în prag de iarnă

Aproximativ 300 de chiriași ANL din municipiul Bistrița riscă să rămână fără gaz în prag de iarnă din cauza datoriilor, o scară de bloc fiind deja debranșată de la sistemul de gaz din cauză că restanțele nu au fost plătite la timp.

Potrivit datelor comunicate AGERPRES de către compania E.ON, la această dată 15 scări de bloc de tip ANL din municipiu înregistrează restanțe care depășesc 40.000 lei.

‘De la începutul anului și până în prezent, compania noastră a fost nevoită să sisteze serviciul de furnizare a gazelor naturale pentru neplata la timp a facturilor la șase scări de bloc de tip ANL. La una dintre aceste scări este și acum întreruptă furnizarea gazelor naturale’, a precizat purtătorul de cuvânt al companiei, Oana Demian.

Pentru a stopa creșterea nivelului restanțelor, E.ON Energie România a luat măsuri adiționale de administrare a creanțelor, în sensul unui control mai riguros al acestora. Aceste măsuri includ o monitorizare strictă a acordurilor de eșalonare, notificarea clienților care nu respectă termenii acordurilor și, în ultimă instanță, sistarea furnizării gazelor naturale.

‘Interesul companiei noastre este recuperarea datoriilor restante și nu sistarea serviciilor. Ne manifestăm încrederea că acei clienți care sunt în această situație vor găsi în cel mai scurt timp o soluție viabilă de achitare a datoriilor, astfel încât compania noastră să nu fie nevoită să sisteze furnizarea gazelor naturale’, a mai spus purtătorul de cuvânt al companiei.

Purtătorul de cuvânt al Primăriei Bistrița, Mihai Ruști, a declarat că responsabilitatea achitării acestor facturi aparține asociațiilor de locatari de la blocurile ANL, care au încheiat contracte directe cu furnizorii de servicii.

În municipiul Bistrița au fost construite și repartizate până în prezent 635 de locuințe ANL, chiria plătită de locatari fiind de aproape patru ori mai mică decât pe piața liberă.

Valoarea facturilor de gaz restante înregistrate la sfârșitul lunii septembrie în județul Bistrița-Năsăud atât de către persoanele fizice, cât și de cele juridice depășește 5,3 milioane de lei, din care peste patru milioane de lei reprezintă restanțele înregistrate în municipiul Bistrița.

Leave a comment