DISCURSUL REGELUI: Regele Mihai – demnitate si pareri de rau…

M-am uitat la discursul Regelui. A fost un moment emotionant, cel putin pentru mine. Nu inteleg prea multe din politica, dar ce inteleg e ca aici e vorba de istorie. Ochii lumii au fost azi atintiti asupra noastra, si nu datorita uratelor fapte cu care i-am obisnuit,ci datorita unui fapt memorabil pentru Romania: ultimul Rege a vorbit, la aniversarea celor 90 de ani de viata, dupa 64 de ani , din nou in Palatul Parlamentului.

Abia am asteptat sa ascult despre ce va vorbi Majestatea Sa in cele 10 minute de discurs si m-am instalat confortabil pentru a fi cat mai atenta…si am avut o mica dezamagire. Cred ca , chiar daca sunt o pitzi blonda cam aiurita, sunt o patrioata. Altfel nu inteleg de ce am fost asa entuziasmata sa il vad pe Rege tinand un astfel de discurs si nu inteleg de ce sunt asa de revoltata pe unele evenimente din istorie. Sunt o pitzi patrioata blonda :). Dezamagirea mea tine de discurs. Nu mai pun la socoteala ca mai marii statului nu au fost prezenti: Base, Boc si Olteanu ( poate sunt la vreo inaugurare de autostrada…pardon de vreo 15 km de autostrada).

Nu stiu cine a facut acest discurs, dar as fi vrut ca Regele sa vorbeasca din inima…si sa spuna ceea ce simte in legatura cu cei care conduc acum tara si poporul. Nu inteleg de ce a trebuit sa se aminteasca atat de revolutia in ’89 si de faptul ca suntem un stat democratic. Oare cand Regele a fost oprit pe aeroport si nu a fost lasat sa se intoarca in tara, dupa evenimentele din ’89, atunci nu am fost un stat democratic? Ca doar scapasem de regimul comunist…Atatea gresseli s-au facut in istorie…greseli pe care acum noi le platim scump. Si culmea e ca unii dintre alesii nostri cred ca acesta e momentul suprem al Romaniei si ca mai bine de atat,din punct de vedere politic, nici nu se poate…Nu mai este demnitate si dragoste de tara…din pacate. Acum conteaza cum sa iti mai faci o vila, cat sa mai furi si ce sa mai furi. E revoltator. Oricum, a fost un moment foarte important pentru istoria noastra, deoarece Regele este deasupra tutuor, indiferent daca le convine sau nu. Este de apreciat totusi modul cum Majestatea Sa a vorbit despre actualii conducatori, conducatori care candva, i-au dat cu piciorul in fund.

Dar , pe langa acestea, pe fata acestuia s-a citit si dezamagirea pentru ca atunci cand Romania a avut ocazia sadevina cu adevarat un stat democratic, nu a facut-o si s-a ales doar cu taisurile democratiei. Mi-au placut aplauzele indelungate a celor prezenti, a fost emotionant.Pentru mine, la fel de emotionant a fost si “omul” Regele Mihai. Eu am vazut, lasand la o parte titlul si cine este, un om batran, cu vorba calma, ce abia se tinea pe picioare, peste care timpul si-a lasat amprenta cu riduri adanci, foarte emotionat de ceea ce se intampla in jurul lui. Cu siguranta ca acest moment l-a bulversat putin si l-a facut sa retraiasca evenimente dureroase prin care a trecut. Cateodata imi pare rau ca nu ma pot intoarce in timp sa traiesc si eu acele evenimente si sa vad ce s-a intamplat cu adevarat, poate as fi inteles mai multe. Acum, pentru prima data, imi pare rau ca nu sunt un jurnalist cu acte in regula…poate asa aveam ocazia sa il vad live pe Regele Mihai. Si sa traiesc acea emotie la cote maxime. Peste toate astea, astazi, este si ziua de nastere a monarhului. La multi ani, cu stima si respect!!!

Alina Moldovan

 

Join the Conversation

2 Comments

  1. Doamne  ce articol………………………….Doamne ………….Nu mai pot /oare sa mai las si jos ???????? nu mai pot !!!  ajutooooooooooooooooooooooor !!!  innebunesc . Doamne ce articol . inpuscati-ma sau mai bine sinucideti-ma !!!   ca  asa zicea si  bunicul meu : decit o  viata amara si-un trai nefericit ………mai bine  un glont de pusca , si-o moarte la minut !!!! Hai curaj , care risca !!! Doamne ce articol !!!!!!!!!!  doamne !!!

    1. Domnule Raul, stati linistit ca nu va impusca nimeni (sau sa scriu inpusca?) si nici nu va sinucide nimeni (lol-asta numai dumneavoastra puteti face)…dar am o intrebare: o simpla parere personala va face traiul atat de nefericit? nu este un articol si nicio stire, e doar parerea mea. Dar probabil ca faceti parte din vechiul regim si de aceea e o crima ca ceilalti sa spuna ce gandeasca…Va inteleg, asa blonda cum sunt, mai sunt si oameni ca dumneavoastra :)

Leave a comment