Categories
Bistrita Comunitate

Emil Neia Lăcătuș cere romilor să își declare etnia

Într-un comunicat remis presei de către președintele organizației județene a Partidei Romilor ProEuropa, Emil Neia Lăcătuș, se arată că “având în vedere faptul că există informații care ne spun că un număr important de etnici romi se declară în fața recenzorilor români sau maghiari, revin cu rugămintea mea către toți romii din județul Bistrița-Năsăud să-și declare etnia”

Neia Lăcătuș spune că “apelul meu este pentru toți romii, orice meserie ați avea și indiferent de școala pe care ați făcut-o. Nu trebuie să vă temeți să spuneți că sunteți romi, țigani, dacă așa le place la unii să spună și să ne spună. Vă repet că nu aveți nimic de pierdut dacă le spuneți celor care vin în casele dumneavostră pentru recensământ că sunteți romi. Deschideți-le ușile, deschideți-vă inimile și spuneți că sunteți romi.

Nu vă ia nimeni nimic, dar nici nu primiți ceva din partea celorlalți dacă spuneți că sunteți români sau maghiari. Vă garantez eu, ca președinte al romilor din Bistrița-Năsăud, că nicio instituție a statului român nu vă poate încălca drepturile constituționale, pentru că nimeni nu e mai presus de lege, indiferent de etnia din care face parte.

Mai am ceva de transmis și din partea deputatului nostru, președintele Nicolae Păun. M-a rugat să  vă spun că domnia sa vă consideră pe toți romii din Bistrița-Năsăud membrii de onoare ai Partidei noastre, bătrâni sau tineri, femei sau bărbați, nici nu știți cât de dragi îi sunteți”.

Fiți demni, spuneți ce gândiți, spuneți că sunteți romi.

Le Deulesa Anghle – Cu Dumnezeu mergem înainte!

Președinte Partida Romilor Pro-Europa Bistrița-Năsăud, Emil Neia Lăcătuș

2 replies on “Emil Neia Lăcătuș cere romilor să își declare etnia”

Asa este stimati romi ,este necesar sa ne declaram identitatea etnica ,trebuie sa fim mandri de darul pe care ni la dat dumnezeu ,decnd ne nastem Dumnezeu nea daruit un dar in plus fata de majoritari sa vorbim doua limbi.
Iar revin la cele aratate de presedintele romilor BN care sustine ca nu stiti cat de dragi puteti fi domnului deputat ,cred ca va demonstrat de lungul anilor ca este trup si suflet dedicat voa stimati romii!!!!!!!!!!

Doamne ce dar puteti avea voi sa vb “doua limbi ” si uneori sa vb pe ambele numai prosti ..atat de neajutorati sunt romi bieti de ei…dar romani are mucesc pe un salar de nimic dar sa nu stea cu mana intinsa la cersit la ei nu se gandeste nimeni :(( poate dupa recensamant va gasiti o tara unde sa locuiti bieti bilingvi sigurei :(

Leave a Reply