Vezi fotografii de la Ziua Armatei

Sute de bistrițeni au luat astăzi parte la sărbătorirea Zilei Armatei, zi marcată și în orașul nostru. Acțiunile dedicate acestui eveniment au început în această dimineață, când, în Piața Petru Rareș, în fața Monumetului Eroilor a fost oficiată o slujbă religiaosă.

Sute de militari, dar și reprezentanți ai autorităților locale s-au adunat în această locație pentru a celebra Ziua Armatei, marcată anual pe data de 25 octombrie.

La eveniment au fost prezenți prefectul județului, Cristian Florian, președintele Consiliului Județean Bistrița-Năsăud, Liviu Rusu, primarul Bistriței ! Ovidiu Crețu și viceprimarul George Avram. De asemenea, majoritatea directorilor instituțiilor publice din județ au luat parte la aveniment

Primarul orașului, Ovidiu Crețu și prefectul Cristian Florian au susținut scurte alocuțiuni.

Pe perioada desfășurării ceremonialului, circulația pe strada 1 Decembrie, de la intersecția cu strada Petre Ispirescu până la intersecția cu strada Crinilor a fost blocată. Mai multe echipaje ale Serviciului Rutier dirijau circulația pentru a evita blocajele în trafic.

De asemenea, în această seară, va mai avea loc o altă manifestare dedicată acestei zile, fiind vorba despre retragerea cu torțe, aceasta fiind programată între orele 18:30 ! 19:30. Acțiunea se va desfășura pe traseul ! Piața Petru Rareș (sediul Instituției Prefectului Bistrița-Năsăud), strada Dornei, Piața Centrală (sediul Primăriei Bistrița), pietonalul Liviu Rebreanu, strada General Grigore Bălan, strada Avram Iancu.

Leave a comment