Bistrița-Năsăud, printre județele fruntașe la recensământ

În această dimineață, reprezentanții Prefecturii Bistrița-Năsăud și ai Direcției Județene de Statistică Bistrița-Năsăud au organizat o conferință de presă a cărei temă principală a fost Recensământul Populației și al Locuințelor, care se desfășoară în această perioadă.

Subprefectul județului, Ioan cătălin Păun, a declarat că “la această oră, în județul nostru, recensământul decurge normal. Bistrița-Năsăud ocupă poziția a V-a la nivel național, pană acum, recensământul fiind realizat în proporție de 51,10 la sută “.

În ceea ce privește localitățile fruntașe, subprefectul spune că pe primul loc se află comuna Milaș, cu 75,84 la sută, urmată de comuna Silivașu de Câmpie cu 68,96 la sută și apoi comunele Măgura Ilvei, Chiochiș și Salva, cu procente cuprinse între 2 și 67 la sută.

Ultimele poziții în clasamentul județean sunt ocupate de comunele Zagra (35,45 la sută), Braniștea (36,03 la sută), Parva (38,47 la sută).La nivelul municipiului Bistrița, recensământul este realizat în proporție de 52,15 la sută.

La nivel național, prima poziție este ocupată de Vâlcea, cu 52,84 la sută.

Directorul Direcției Județene de Statistică Bistrița-Năsăud, Mircea Chira, spune că recensământul se va încadra în termenul stabilit, adică 31 octombrie 2011.

Leave a comment