Categories
Bistrita Comunitate

Localnicii din Viișoara se opun construcției unor locuințe de necesitate în această zonă

Ședința ordinară a Consiliului Local s-a transformat astăzi într-un “câmp de bătălie” și asta, din cauza proiectului inițiat de viceprimarul liberal Andrei Rusu, cel privind construcția unor locuințe de necesitate în localitatea Viișoara. Pe de o parte au fost susținătorii acestui proiect (consilierii liberali și cei social-democrați), iar e de altă parte au fost cei care se opun proiectului (consilierii democrat-liberali și mai mulți bistrițeni care locuiesc în Viișoara).

Delegați ai oamenilor care locuiesc în Viișoara au fost prezenți astăzi și la ședință și au ținut să precizeze că ei nu sunt de acord ca acest proiect să se realizeze.

Unul dintre delegații care și-a exprimat punctul de vedere, Ana Maria Pop, a declarat că “eu în urmă cu 12 ani am venit la Primărie să cer o locuință socială, pentru că nu aveam o casă. Atunci nu am primit, iar acum, după ce am reușit prin forțe proprii să îmi construiesc o casă nu sunt de acord ca acești oameni să fie aduși acolo. Nu zicem că nu trebuie ajutați, dar nu vrem să îi aduceți lângă copiii noștri. Ne dorim și pentru ei un trai decent”. De asemenea, o altă femeie care locuiește tot în Viișoara spune că “aceștia sunt oameni care nu se pot integra în societate și nu vrem ca ei să locuiască acolo”. Oamenii din Viișoara spun că au adunat mai mult de 100 de semnături și vor continua să adune pentru că nu vor ca nevoiașii Bistriței să le fie vecini.

În schimb, primarul Ovidiu Crețu nu este de acord cu acest lucru. Primarul susține că “noi pentru oamenii din zona centrală, fără posibilități materiale am demarat programul de construcție de locuințe sociale. Viișoara e o zonă în care se realizează 16 blocuri, cu 380 de apartamente, iar în Subcetate alte 120. Noi nu discutăm acum de locuințe sociale, ci de necesitate, care vor fi doar 20-30 de locuințe.

La rândul său, inițiatorul proiectului, viceprimarul Andrei Rusu susține că localnicii din zona centrală a orașului trebuie ajutați cumva. “Sunt oameni care în curând vor fi dați afară din locuințe. există în prezent 34 de sentințe de evacuare și noi u putem să îi lăsam în stradă” susține Rusu.

Deși s-a dezbătut pe acest subiect mai bine de o oră și jumătate, în final cu toate părerile pro și contra, proiectul nu a trecut. Avea nevoie de 14 voturi ca să treacă, însă, doar 12 consilieri au votat în favoarea lui, astfel că, proiectul a fost respins.


Leave a Reply