PITZI ONLINE: Iubim si cainii… vagabonzi

O prietena virtuala de pe Facebook mi-a atras atentia cu o postare ce a facut-o azi si cu niste fotografii

http://www.facebook.com/media/set/?set=a.2199350388678.2109730.1394837065&type=3

foarte dragute si interesante: niste copii frumosi care se joaca si au grija de noua catei, noua gheme de blana ce abia au deschis ochisorii. Sunt maidanezi si nimeni nu-i vrea, dar oameni buni la suflet si cu dragoste pentru animale le-au facut o cusca si un culcus pentru ca patrupedele sa nu moara de foame sau de frig, langa un bloc. Copiii de acolo se joaca si-i ingrijesc, ii iubesc si ii ocrotesc, dar atat ei cat si vecinii care i-au ajutat, au fost mustrati de alti vecini, oameni care se simt deranjati de ceea ce se intampla in jurul blocului.

Eu, personal, iubesc animalele, dar pe undeva ii inteleg pe cei care se simt deranjati de latratul cainilor si de plansul celor mici (n.r. a cateilor). Nici mie nu mi-ar place ca in miez de noapte sa fiu trezita de galagia ce o fac cateii. Dar, chiar si asa, nu as putea face plangeri impotriva celor care incearca sa faca o fapta buna. Nu sunt de acord cu multitudinea de maidanezi din oras si de pericolul pe care acestia il reprezinta pentru oameni, uneori, dar nici nu sunt de acord ca acestia sa fie eutanasiati sau chinuiti in cele mai crunte moduri, sau sa sufere de foame si de frig.

Cred ca solutia sta in mainile autoritatilor, autoritati care nu fac mare lucru in aceasta privinta. Autoritati care sunt ocupate cu “plantarea” de struti pe pietonal sau cu ridicarea altei statui monument prin micutul nostru orasel. Poate ca, cu acea investitie se puteau aduce imbunatatiri la adapostul de caini,poate sa putea mari si astfel ar fi fost o solutie pentru toti cainii fara stapani ce umbla pe strazile Bistritei.

Si implicit, pentru cainii si cateii de care doamna Luiza Iliescu vorbeste pe pagina personala de Facebook. Adevarul ca sunt oameni cu suflet mare si iubitori de animale, stiu asta, si-i rog atat in numele meu cat si  in numele doamnei Iliescu sa ajute la aceasta problema si sa nu lase sa moara acei catei dragalasi si nevinovati si sa sune la numarul de telefon 0752372225 (Luiza Iliescu), pentru a adopta unul din cei noua catelusi.

Sa lasam rautatea la o parte si sa luam exemplu de la copiii care au grija de acele sufletele si sa facem o fapta buna. Daca timpul mi-ar permite, recunosc ca as lua si eu acasa un ghem de blana care sa imi insenineze zilele ploioase si care sa ma binedispuna cand sunt cu nervii intinsi la maxim, dar cum mereu sunt pe drumuri, intre Bistrita si Bucuresti, nu imi pot permite asta. Pentru ca este si asta o responsabilitate.

Un animalut de companie implica multe, nu numai faptul ca il iei ca pe un obiect: e un suflet ce asteapta dragoste si mangaiere, pentru ca si el, la randul sau, le va oferi. Nu uitati ca aceste animale, cainii, sunt cei mai buni prieteni ai oamenilor… pacat ca oamenii nu sunt prietenii lor. Si de multe ori mai mult devotament iti arata un caine, decat  un om, iar un caine al strazii te va aprecia si iti va fi vesnic recunoscator ca l-ai salvat de la o viata de pe strada si te va iubi neconditionat.

Oameni cu suflet mare si iubitori de animale, va rog sesizati-va si implicati-va in acest caz. Daca autoritatile nu fac nimic, sa facem noi si sa demonstram ca suntem oameni, nu hiene, sa demonstram ca avem ratiune.

Am copiat mai jos apelul doamnei Luiza Iliescu: am postat si restul de poze cu copii si catei…poate se gasesc oameni cu suflet sa-i adopte inainte sa-i omoare, poate frigul… sunt mici… au 4 saptamani… amintitti-va ca sunteti oameni… si omul a fost menit sa aiba grija de mediu si de celelalte fiinte… de multe ori, insa, ar trebui sa invatam de la animale si de la copii… copii, care au facut tot ce au putut ca sa ajute la gasirea unui adapost… chiar si temporar… pentru ca au fost injurati, stropiti cu apa, amenintati cu politia de 2 vecini din bloc… altfel, era suficienta cusca si grija lor a tuturor… da, se intampla in Bistrita, in mileniul 3. da, exista si violatori emotionali… pe acestia cum sa-i castram? Am postat noi poze din povestea copiilor si a catelusilor. avem nevoie de oameni cu suflet ca sa adopte catelusii – sunt 9 si nu stiu daca toti vor putea suporta frigul. Sunati-ma pe mine sau pe cei de la Asociatia TORA. 0752372225. de altfel pe doamna profesoara de desen- Alina, o vedeti in poze, alaturi de copii, in incercarea de ieri de a amenaja un culcus provizoriu, oferit de un om cu suflet, Emil Bozesan.

Alina Moldovan

Join the Conversation

1 Comment

Leave a comment