DISCRIMINARE sau propaganda de doi bani?

Oare asa va arata si la Viisoara dupa un timp?
Oare asa va arata si la Viisoara dupa un timp

Citesc acest e-mail ratacit de cateva zile prin casuta de email a portalului nostru si constat surprinsa, ce-i drept, ca domnul Neia si-a pus un consilier sa-i “construiasca” o declaratie de presa urgenta :)

Nu inteleg de ce s-a aprins asa? De multe ori tiganii sau romii sau cum se mai autonumesc nu se inteleg si nu se recunosc intre ei, iar cei de matase (adica spalatii si parfumatii) din care face parte si domnul Neia nu-i recunosc pe cei care nu sunt de o teapa cu ei. Am trait asta in foarte multe seri la TV Bistrita. Nu sunt rasista si nu cred ca trebuie sa argumentez asta dar sa nu ne mai prefacem ca nu vedem ce se intampla in jurul nostru si sunt convinsa ca nimeni din  conclavul local cu executiv cu tot nu-si doreste vecinatate cu cei 36 care trebuie mutati rapid din centru.

Primarul zicea ca in urma cu 100 de ani romanii nu erau lasati seara in Cetatea Medievala a Bistritei (nu cea de la targul de zilele astea). Da, dar oare de ce ne scoateau afara ? Cred ca asta ar fi interesant sa descoperim  …

v.m. bratfalean

DECLARAȚIE DE PRESĂ

Am luat la cunoștiință de hotărârea Consiliului Municipal Bistrița de a respinge proiectul inițiat de domnul viceprimar Andrei Rusu, care prevedea mutarea unor familii de romi în locuințele modulare ce ar fi urmat să fie construite la marginea cartierului Viișoara.

Iată că suntem puși în situația de-a lua act de modul brutal prin care unii cetățeni din cartierul Viișoara s-au opus transferului respectivelor familii de romi în zona indicată în proiectul de hotărâre respins miercuri de o parte din consilierii locali.

Având în vedere aceste aspecte, Partida Romilor Pro-Europa Bistrița-Năsăud, atrage atenția în modul cel mai respectuos și fără a aduce cuiva vreo acuzație, că asistăm la o acțiune de discriminare rasială.

Vorbim prea mult de integrarea romilor în societate, de șanse egale și de un viitor comun, dar se vede că nu vrem să facem nimic pentru niște oameni loviți de soartă, lipsiți de orice șansă.

Rog cu respectul care caraterizează pe toți cei din Partida Romilor pe domnul primar Ovidiu Teodor Crețu, pe toți consilierii locali, pe liderii grupurilor politice, să mai ia o dată în discuție proiectul de hotărâre, în vederea rezolvării situației sociale a romilor din centrul istoric al municipiului Bistrița.

Partida Romilor Pro-Europa Bistrița-Năsăud își exprimă și pe această cale speranța că problema, dacă există una, se va rezolva amiabil și că la nivelul municipiului Bistrița nu există niciun fel de dicriminare rasială.

Fac încă un apel de suflet celor implicați în această problemă, celor îndrituiți să o rezolve: integrarea romilor trebuie să înceapă de undeva: de ce nu ar începe de la mutarea romilor în locuințele modulare ce ar trebui construite în Viișoara?

Emil Neia Lăcătuș, președinte Partida Romilor Pro-Europa Bistrița-Năsăud

citeste si

UPDATE 3: Containere sau locuinte de pe piata libera? Aceasta-i intrebarea …

Leave a comment