Târgul turistic medieval Bistrița, la final

Târgul turistic medieval organizat în perioada 28-30 octombrie la Bistrița își închide duminică porțile printr-un maraton de 12 ore de caricatură, concursuri sportive inedite, dar și alte surprize oferite bistrițenilor și turiștilor.

Caricaturiștii de la Popa’s Academy au venit duminică la Bistrița în încercarea de a stabili un record mondial, și anume de a realiza cel puțin 3.000 de lucrări în 12 ore. Primii care s-au arătat interesați au fost elevii școlilor generale din Bistrița, care au venit însoțiți de profesori pentru a obține, gratuit, o caricatură.

Între timp, la târgul medieval a fost ales și ‘meniul anului’, în urma unui concurs culinar la care s-au înscris opt restaurante din Bistrița. Juriul a oferit cel mai mare premiu pentru rețeta de sărmăluțe cu păsat și afumătură, dar au apreciat și originalitatea altor preparate, cum ar fi rulada din piept de pui cu prune uscate sau cu gutui, pieptul de pui cu sos de vișine și orez sălbatic și budinca din orez cu mere și dulceață de vișine.

În ultima zi a târgului, liceenii din municipiu sunt așteptați în centrul istoric pentru a-și măsura puterile și priceperea în competiții sportive inedite, precum aruncatul potcoavei la țintă, tir și echilibru pe bivol electric.

Vizitatorii vor mai avea parte de momente de dansuri medievale oferite de trupa NOSA, statui vii, cavaleri și domnițe în straie medievale și jonglerii cu focul.

Târgul turistic medieval face parte din rândul acțiunilor care sunt organizate în cadrul proiectului ‘Promovarea turistică a cetății medievale Bistrița’ finanțat din Fondul European pentru Dezvoltare Regională, prin Programul Operațional Regional, Axa Prioritară 5 – ”Dezvoltarea durabilă și promovarea turismului”. Valoarea proiectului se ridică la aproximativ un milion de lei.

Leave a comment