17/08/2017

Târgul turistic medieval Bistriţa, la final

Târgul turistic medieval organizat în perioada 28-30 octombrie la Bistriţa îşi închide duminică porţile printr-un maraton de 12 ore de caricatură, concursuri sportive inedite, dar şi alte surprize oferite bistriţenilor şi turiştilor.

Caricaturiştii de la Popa’s Academy au venit duminică la Bistriţa în încercarea de a stabili un record mondial, şi anume de a realiza cel puţin 3.000 de lucrări în 12 ore. Primii care s-au arătat interesaţi au fost elevii şcolilor generale din Bistriţa, care au venit însoţiţi de profesori pentru a obţine, gratuit, o caricatură.

Între timp, la târgul medieval a fost ales şi ‘meniul anului’, în urma unui concurs culinar la care s-au înscris opt restaurante din Bistriţa. Juriul a oferit cel mai mare premiu pentru reţeta de sărmăluţe cu păsat şi afumătură, dar au apreciat şi originalitatea altor preparate, cum ar fi rulada din piept de pui cu prune uscate sau cu gutui, pieptul de pui cu sos de vişine şi orez sălbatic şi budinca din orez cu mere şi dulceaţă de vişine.

În ultima zi a târgului, liceenii din municipiu sunt aşteptaţi în centrul istoric pentru a-şi măsura puterile şi priceperea în competiţii sportive inedite, precum aruncatul potcoavei la ţintă, tir şi echilibru pe bivol electric.

Vizitatorii vor mai avea parte de momente de dansuri medievale oferite de trupa NOSA, statui vii, cavaleri şi domniţe în straie medievale şi jonglerii cu focul.

Târgul turistic medieval face parte din rândul acţiunilor care sunt organizate în cadrul proiectului ‘Promovarea turistică a cetăţii medievale Bistriţa’ finanţat din Fondul European pentru Dezvoltare Regională, prin Programul Operaţional Regional, Axa Prioritară 5 – ”Dezvoltarea durabilă şi promovarea turismului”. Valoarea proiectului se ridică la aproximativ un milion de lei.