“Tunelul groazei” și arderea pe rug a vrăjitoarei, deliciul turiștilor la Castelul Dracula

“Tunelul groazei” și arderea pe rug a vrăjitoarei au constituit deliciul celor circa 300 de turiști români și străini care, în noaptea de sâmbătă spre duminică, au vizitat Castelul Dracula din Pasul Tihuța pentru a participa la “Balul Vrăjitoarelor”, organizat, în avans, pentru a marca Halloween.

Aproximativ 300 de persoane, atât români, cât și străini, s-au distrat la “Balul Vrăjitoarelor” de la Castelul Dracula din Pasul Tihuța, punctul culiminat al evenimentului fiind Procesul Vrăjitoarei, care a fost arsă pe un rug, și apariția contelui Dracula, care a “aterizat” în mijlocul oaspeților săi de la castel direct de pe acoperișul clădirii, transmite corespondentul MEDIAFAX.

“Balul Vrăjitoarelor” a început sâmbătă seară, la asfințitul soarelui, când toate luminile de la castel s-au stins, iar mai multe torțe uriașe, formate din trunchiuri de copaci, au învăluit castelul într-un fum misterios. Din incinta acestuia, în care nu s-a mai putut intra decât traversând “Tunelul groazei”, se auzeau urlete de lupi și scârțâitul roților unei calești. Pentru ca vrăjitoarele să nu pună mâna pe castel, la intrare au fost gărzi, iar participanții au primit un elixir din beciul Contelui Dracula, care să îi protejeze.

În timp ce turiștii s-au strecurat unul câte unul prin “Tunelul groazei” – un cort în care se aflau schelete, pânze de păianjen și mult fum, câteva domnițe se plimbau în jurul castelului într-o caleașcă trasă de doi cai negri, struniți de un vizitiu misterios, care a semănat groază printre invitați.

Odată ajunși în curtea castelului, participanții la “Balul Vrăjitoarelor” au asistat la momentul în care acestea și-au aprins torțele și au dansat în cerc ca să-și sporească puterile. Astfel, ele au reușit, potrivit organizatorilor, să facă cea mai lungă noapte din an.

În mijlocul lor a “aterizat” și Contele Dracula, care a ales să-și facă o intrare triumfalală, direct de pe acoperiș. A urmat apoi Procesul Vrăjitoarei, aceasta fiind arsă apoi pe rug în mod simbolic, pentru ca ținutul să fie scăpat de duhuri necurate.

După ce s-a încheiat spectacolul, participanții au fost invitați la masă. În afara castelului, bucătarii au servit “coaste de drac”, “ficat de vrăjitoare”, “aripioare de liliac”, “mici în țepușă” sau “bărbății de vampir distruse”.

Pentru eveniment, castelul a fost decorat cu torțe și cu dovleci sculptați, amplasați la festrestre și pe holurile castelului, recuzita din “Tunelul groazei” fiind adusă din Polonia.

Petrecerea s-a încheiat după miezul nopții, acesta fiind al doilea an consecutiv în care se organizează “Balul Vrăjitoarelor”.

Evenimentul de la Castelul Dracula a fost organizat pentru a marca sărbătoarea Halloween, celebrată în 31 octombrie.

Castelul Dracula a fost inaugurat în 1983, în stilul unei case medievale, și se află la hotarul dintre județele Bistrița-Năsăud și Suceava. El este amplasat la altitudinea de 1.116 metri, în imediata apropiere a DN 17, fiind construit așa cum apare descris în romanul “Dracula” scris de Bram Stoker. În fiecare an, zeci de turiști străini, în special americani, vin la castelul Dracula pentru a celebra Halloween.

Leave a comment