18/08/2017

“Tunelul groazei” şi arderea pe rug a vrăjitoarei, deliciul turiştilor la Castelul Dracula

“Tunelul groazei” şi arderea pe rug a vrăjitoarei au constituit deliciul celor circa 300 de turişti români şi străini care, în noaptea de sâmbătă spre duminică, au vizitat Castelul Dracula din Pasul Tihuţa pentru a participa la “Balul Vrăjitoarelor”, organizat, în avans, pentru a marca Halloween.

Aproximativ 300 de persoane, atât români, cât şi străini, s-au distrat la “Balul Vrăjitoarelor” de la Castelul Dracula din Pasul Tihuţa, punctul culiminat al evenimentului fiind Procesul Vrăjitoarei, care a fost arsă pe un rug, şi apariţia contelui Dracula, care a “aterizat” în mijlocul oaspeţilor săi de la castel direct de pe acoperişul clădirii, transmite corespondentul MEDIAFAX.

“Balul Vrăjitoarelor” a început sâmbătă seară, la asfinţitul soarelui, când toate luminile de la castel s-au stins, iar mai multe torţe uriaşe, formate din trunchiuri de copaci, au învăluit castelul într-un fum misterios. Din incinta acestuia, în care nu s-a mai putut intra decât traversând “Tunelul groazei”, se auzeau urlete de lupi şi scârţâitul roţilor unei caleşti. Pentru ca vrăjitoarele să nu pună mâna pe castel, la intrare au fost gărzi, iar participanţii au primit un elixir din beciul Contelui Dracula, care să îi protejeze.

În timp ce turiştii s-au strecurat unul câte unul prin “Tunelul groazei” – un cort în care se aflau schelete, pânze de păianjen şi mult fum, câteva domniţe se plimbau în jurul castelului într-o caleaşcă trasă de doi cai negri, struniţi de un vizitiu misterios, care a semănat groază printre invitaţi.

Odată ajunşi în curtea castelului, participanţii la “Balul Vrăjitoarelor” au asistat la momentul în care acestea şi-au aprins torţele şi au dansat în cerc ca să-şi sporească puterile. Astfel, ele au reuşit, potrivit organizatorilor, să facă cea mai lungă noapte din an.

În mijlocul lor a “aterizat” şi Contele Dracula, care a ales să-şi facă o intrare triumfalală, direct de pe acoperiş. A urmat apoi Procesul Vrăjitoarei, aceasta fiind arsă apoi pe rug în mod simbolic, pentru ca ţinutul să fie scăpat de duhuri necurate.

După ce s-a încheiat spectacolul, participanţii au fost invitaţi la masă. În afara castelului, bucătarii au servit “coaste de drac”, “ficat de vrăjitoare”, “aripioare de liliac”, “mici în ţepuşă” sau “bărbăţii de vampir distruse”.

Pentru eveniment, castelul a fost decorat cu torţe şi cu dovleci sculptaţi, amplasaţi la festrestre şi pe holurile castelului, recuzita din “Tunelul groazei” fiind adusă din Polonia.

Petrecerea s-a încheiat după miezul nopţii, acesta fiind al doilea an consecutiv în care se organizează “Balul Vrăjitoarelor”.

Evenimentul de la Castelul Dracula a fost organizat pentru a marca sărbătoarea Halloween, celebrată în 31 octombrie.

Castelul Dracula a fost inaugurat în 1983, în stilul unei case medievale, şi se află la hotarul dintre judeţele Bistriţa-Năsăud şi Suceava. El este amplasat la altitudinea de 1.116 metri, în imediata apropiere a DN 17, fiind construit aşa cum apare descris în romanul “Dracula” scris de Bram Stoker. În fiecare an, zeci de turişti străini, în special americani, vin la castelul Dracula pentru a celebra Halloween.