Polițistul acuzat că a bătut doi căruțași, trimis în judecată

Parchetul de pe lângă Tribunalul Bistrița-Năsăud a dispus trimiterea în judecată a unui polițiti din cadrul Inspectoratului Județean de Poliție Bistrița-Năsăud – Valentin Ionel Melean. Acesta este cercetat pentru comiterea infracțiunii de lovire.

Procuror Angela Sângeorzan, purtătorul de cuvânt al Parchetului de pe lângă Tribunalul Bistrița-Năsăud, a declarat că “la data de 1 aprilie 2011, în calitate de agent de poliție în cadrul IPJ Bistrița-Năsăud, Secția 1 Poliție rurală Bistrița și ajutor de șef de post de poliție în cadrul Postului de Poliție Dumitrița, după ieșirea din serviciu, în jurul orelor 2:00, s-a deplasat cu autoturismul, spre locuința sa din Satu Nou, comuna Cetate. Pe traseu, s-a întâlnit cu părțile vătămate K.V. (n.r. – Vasile Kecsedi) și J.V. (n.r. -Jurj Viorel), care se deplasau din sens opus, cu un atelaj, intenționând să ajungă la domiciliile acestora din Orheiul Bistriței, comuna Cetate. În momentul în care s-au intersectat, părțile vătămate care nu l-au recunoscut, i-au adresat injurii, motivat de faptul că le-ar fi ”orbit” cu farurile, astfel că agentul de poliție a oprit și s-a deplasat la acestea, aplicându-le lovituri, cauzatoare de leziuni corporale vindecabile în termen de 4-5 zile de îngrijiri medicale, și respectiv de 3-4 zile de îngrijiri medicale, și care au determinat spitalizarea acestora”.

Antonela Gorgan, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Județean de Poliție Bistrița-Năsăud, a declarat pentru Bistrița Online că “polițistul își desfășoară în continuarea activitatea în cadrul inspectoratului, executând doar sarcinile care i se dau. Acesta a fost pus la dispozie până la finalizarea cauzei și pronunțarea unei sentințe definitive și irevocabile în acest dosar”.

Primul termen de judecată în acest dosar va avea loc pe 9 noiembrie.

Sursa foto: www.gorjeanul.ro

 

Leave a comment