(UPDATE) UNGARIA: 14 români au murit în urma unui accident rutier

UPDATE 1

Opt dintre cei 14 români morți în accidentul din Ungaria au fost identificați

Opt dintre cei 14 români care au murit în urma accidentului din Ungaria au fost identificați, a declarat, pentru MEDIAFAX, Ioan Benze, atașatul de afaceri interne al MAI în Ungaria.

Ioan Benze nu a putut da detalii în legătură cu persoanele identificate, respectiv sexul, vârsta sau localitatea de domiciliu.

Șeful Biroului Drumuri Europene și Naționale din cadrul Poliției Rutiere Timiș, Gheorghe Moldovan, care a ajuns la locul accidentului, a declarat că Poliția Timiș a fost informată despre accident de către autoritățile ungare, care au cerut sprijin la fața locului pentru identificarea victimelor.

Purtătorul de cuvânt al Poliției Timiș, Emil Andrei, a declarat corespondentului MEDIAFAX că delegația care a plecat în Ungaria este formată din patru polițiști, printre care șeful serviciului Poliției Rutiere Timiș, Petru Rumega și șeful biroului Drumuri Europene și Naționale din cadrul aceluiași serviciu, Gheorghe Moldovan. Cei patru îi vor ajuta pe polițiștii ungari la identificarea victimelor și stabilirea circumstanțelor producerii accidentului de pe autostrada Szeged-Mako.

Moldovan a precizat că accidentul s-a petrecut după ce șoferul unui autocamion a adormit la volan și a intrat cu mașina pe contrasens, unde a lovit un microbuz înmatriculat în județul Argeș.

Accidentul s-a produs pe autostradă, în jurul orei 23.30, la jumătatea distanței dintre localitățile Mako și Szeged.

În urma accidentului și-au pierdut viața 14 români care se aflau în microbuz. De asemenea, șoferul camionului și un pasager aflat în microbuz au fost răniți, fiind transportați la spitalul din Szeged, a precizat Gheorghe Moldovan.

Purtătorul de cuvânt al MAE, Doris Mircea, preciza că autotrenul venea dinspre Arad și se îndrepta către Budapesta, iar microbuzul, înmatriculat în Spania, venea de la Valencia, cu destinația București.

La ora transmiterii acestei știri, traficul este blocat între Szeged și Mako, pe sensul spre România.

___________________

14 români și-au pierdut viața într-un grav accident produs în Ungaria, în urma impactului dintre microbuzul în care se aflau și un tir, alte două persoane, grav rănite, fiind spitalizate la Szeged.

Potrivit purtătorului de cuvânt al MAE, Doris Mircea, a declarat pentru Mediafax că printre victime se află și trei copii, cu vârste între 7 și 14 ani.

Accidentul s-a produs pe autostradă, în jurul orei 23.30, la jumătatea distanței dintre localitățile Mako și Szeged, când, potrivit primelor cercetări, un autotren a rupt parapetul și a intrat pe contrasens, lovind în plin microbuzul.

Doris Mircea a precizat că autotrenul venea dinspre Arad și se îndrepta către Budapesta, iar microbuzul, înmatriculat în Spania, venea de la Valencia, cu destinația București.

Din primele cercetări întreprinse de poliția ungară, se pare că șoferul autotrenului a adormit la volan.

Mai multe detalii vor fi fi difuzate după ce familiile victimelor vor fi anunțate.

Sursa: www.mediafax.ro

Sursa foto: www.hirado.hu

Leave a comment