Am invatat sa fac afaceri (FOTO)

va doresc o zi minunata si in care sa faceti afaceri bune - Alina
va doresc o zi minunata si in care sa faceti afaceri bune - Alina

Weekendul ce tocmai a trecut a fost unul plin de evenimente: halloween-ul care l-am preluat si noi de la tanti America, am trecut la ora de iarna, targul medieval, dar si cursul ce a avut loc la AJOFM, curs la care am participat.

Proeiectul “ProFemin Antrep” promoveaza egalitatea de sanse in antreprenoriat si are ca scop cresterea oportunitatilor de angajare a femeilor, prin formarea acestora  in vederea initierii unei afaceri si a fost lansat de catre AJOFM impreuna cu Universitatea Spiru Haret si Uniunea Nationala pentru Drepturile Femeii din Romania.

Cursul a durat trei zile, vineri, sambata si duminica, timp in care am invatat , teoretic, cum incepi o afacere, dar si ca femeile au acest drept de a conduce si de a fi oameni buni de afaceri. Participantele au fost dintre cele mai variate: bugetare, pensionare, casnice, studente, dar toate au avut acelasi scop: sa invete cum sa deschida o afacere si cum sa o conduca.

participante la cursul de afaceri 1
participante la cursul de afaceri 1

Recunosc ca am fost cea mai pitzi de la acest curs, tocmai de aceea am ales ca subiectul este numai bun pentru aceasta rubrica. Inedit a fost modul in care formatorul (profesorul) a prezentat cursul, folosind un limbaj neconventional si deloc elevat pentru asa ceva, fiind tot timpul degajat in conversatie. A folosit acest limbaj sa fie pe intelesul tuturor, cred. Dar, oricum , s-a facut inteles, astfel incat la examenul ce a fost ieri, toate doamnele au stiut si au fost foarte bine pregatite. Examenul a constat intr-un test grila, alcatuit din 18 intrebari si a fost alocat un timp de 15 minute pentru rezolvarea acestuia, si o proba orala, in care doamnele trebuiau sa isi sustina, timp de 2-3 minute, planul de afaceri. Comisia de examinare a fost alcatuita din trei membri, printre care si Doris Moldovan, fiind la fel de zambitoare si sociabila cum e mereu.

participante la cursul de afaceri 2
participante la cursul de afaceri 2

Pe parcursul celor trei zile cat a durat cursul, participantele au fost tratate corespunzator, asttfel ca le-a fost oferita o masa calda, cafea si ceai. Serviciul de catering a fost asigurat de o firma din Craiova si astfel am degustat putin din specificul zonei si nu prea am fost incantata. Tot mai buna e mancarea ardeleneasca.

Acum ramane de vazut cate dintre cele care au absolvit acest curs vor pune in practica planul de afaceri prezentat la examen si daca le-au folosit la ceva participarea la acest proiect. Am uitat sa mentionez ca printre cursante a fost si doamna Valeria Tamasoi, fosta directoare de la Fortele de Munca. Si astazi are loc examinarea celor care au participat la curs.

Succes, doamnelor!

mancarea de la Craiova
mancarea de la Craiova

Valeria Tamasoi si Doris Moldovan
Valeria Tamasoi si Doris Moldovan
comisia de examinare
comisia de examinare

Alina Moldovan

Leave a comment