Angajații CFR Marfă își cer drepturile extrasalariale în instanță

Pe rolul Tribunalului Bistrița-Năsăud au fost înregistrate zilele trecute peste 100 de dosare, în care angajații Societății Naționale de Transport Feroviar de Marfă au dat angajatorul în judecată pentru a își recupera măcar o parte din drepturile sariale care nu le-au fost plătite.

Este vorba aici despre salariile suplimentare, neachitate încă din anul 2007, premiul de Ziua Feroviarului și ajutoarele materiale de Paște și Crăciun aferente lui 2009, dar și bonurile de masă neplătite încă din anul 2009.

Dosarele acestora au fost înregistrate inițial la Cluj, însă, instanța clujeană și-a declinat competența, dosarele ajungând la Bistrița. De asemenea, când au ajuns la Bistrița, într-un dosar erau înregistrați mai mulți reclamanți, iar instanța a disjuns din aceste dosare alte noi procese, pentru fiecare angajat în parte pentru că, sumele pe care aceștia ar trebui să le încaseze diferă în funcție de vechimea angajatului.

Astfel că, la această oră, pe rolul Tribunalului Bistrița-Năsăud există peste 100 de procese ale angajaților Societății Naționale de Transport Feroviar de Marfă.

Majoritatea termenelor de judecată au fost stabilite pentru finele acestei luni.

Leave a comment