Oltean: Eu am dat CNP-ul la recensământ, nu pentru că este obligatoriu, ci pentru că este folositor

Secretarul general al PDL, Ioan Oltean, a declarat, miercuri, că i-a dat recenzorului codul numeric personal, arătând că a făcut acest lucru nu pentru că este obligatoriu, ci pentru că este folositor pentru identificarea corectă a unei persoane.

“Recenzorul a ajuns acasă, la Bistrița. Categoric că am dat CNP-ul, pentru că mi s-a părut nu că este obligatoriu, ci că este necesar pentru a identifica corect o persoană. E nevoie și de CNP menționat în actele de recensământ”, a spus Oltean.

Ministrul Internelor, Traian Igaș, a declarat, miercuri, pentru MEDIAFAX că Victor Ponta îndeamnă la nerespectarea legilor și regulamentelor Parlamentului și se joacă în continuare de-a Che Guevara spunând că i se pare ilegală declararea datelor personale la recensământ și că el nu ar fi dat CNP-ul.

Președintele PSD, Victor Ponta, a declarat într-un interviu acordat agenției MEDIAFAX că nu a fost recenzat și că nu știe dacă a fost căutat în Gorj, pentru că stă foarte puțin acasă. El a precizat însă că oricum nu i-ar fi dat recenzorului Codul Numeric Personal și că există suspiciuni legate de motivația solicitării acestuia.

Ponta a mai spus că modul în care s-a desfășurat recensământul a fost o catastrofă organizatorică și logistică. El a precizat că nu șeful INS este responsabil de recensământ, pentru că legea spune că șeful comisiei speciale pentru recensământ este ministrul de Interne.

În replică, ministrul Internelor, Traian Igaș, a declarat pentru MEDIAFAX că Victor Ponta îndeamnă de această dată la nerespectarea legilor României și a regulamentelor Parlamentului.

Leave a comment