19/08/2017

Blăjenii de Sus: Familii rămase fără apă menajeră din cauza lipsei precipitaţiilor

Mai multe familii din două localităţi ale judeţului Bistriţa-Năsăud au solicitat intervenţia pompierilor pentru a fi alimentate cu apă menajeră, având în vedere că lipsa precipitaţiilor a dus la scăderea sau chiar secarea apei din fântâni.

Potrivit purtătorului de cuvânt al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Bistriţa-Năsăud, Marius Rus, în zilele de 19, 20 şi 21 octombrie s-au efectuat opt transporturi de apă către localitatea Blăjenii de Sus din comuna Şintereag, aflată la 12 kilometri de municipiul Bistriţa. Cantitatea totală de apă pentru uz gospodăresc transportată în această localitate a depăşit 70.000 de litri.

De asemenea, în 28 octombrie au fost duse două cisterne cu apă în oraşul Beclean, aflat la circa 40 kilometri de Bistriţa, în urma solicitării venite din partea a patru familii rămase fără apă menajeră.

Directorul Staţiei Meteo Bistriţa, Aurel Marcu, a precizat pentru AGERPRES că în lunile septembrie şi octombrie cantităţile de precipitaţii înregistrate au fost de aproape trei ori mai mici decât mediile multianuale, atingând doar 14 litri pe metru pătrat. Ultimii stropi de ploaie au căzut în zona Bistriţei în data de 22 octombrie, când s-au înregistrat 3,6 litri pe metru pătrat.

Comentarii

  1. Tudor spune:

    Oare cine plateste apa la Aquabis?