Categories
Agenda Inedit News Timp liber

Actorii Ion Caramitru, Eusebiu Ștefănescu și Rodica Mandache, la un festival dedicat elevilor și studenților

Actorii Ion Caramitru, Eusebiu Ștefănescu și Rodica Mandache, dar și mai tânăra Ada Milea sunt invitații de onoare ai Festivalului cultural ‘Nosa’ care se desfășoară în perioada 15-19 noiembrie la Bistrița, la Sinagoga din municipiu.

Evenimentul este organizat de Fundația Societatea de Concerte Bistrița și de primăria municipiului, fiind dedicat în special elevilor și studenților.

Festivalul va debuta marți seara cu un ‘concert de teatru’ susținut de Ada Milea și Bobo Burlăcianu și va continua miercuri cu vernisajul unei expoziții de desen și fotografie cu tema ‘De ce iubim Bistrița’, lucrările fiind realizate de elevi bistrițeni.

Ziua de miercuri este marcată de conferințe pe teme culturale și se va încheia cu o reprezentație a trupei de teatru Flower Power din București și cu proiecția filmului ‘Filantropica’ în regia lui Nae Caranfil.

Joi va urca pe scena Sinagogii din Bistrița actorul Ion Caramitru în cadrul unui spectacol de poezie și muzică dedicat lui Mihai Eminescu și susținut în compania muzicianului Aurelian Octav Popa. Seara se va încheia cu un omagiu adus regizorului Liviu Ciulei prin proiecția filmului ‘Pădurea spânzuraților’.

Vineri, actorii Eusebiu Ștefănescu și Rodica Mandache vor coordona un workshop de actorie destinat atât actorilor trupelor de teatru din școlile bistrițene, cât și altor pasionați ai genului, iar apoi va avea loc proiecția filmului ‘Amintiri din epoca de aur’ produs de Cristian Mungiu.

În ultima zi va fi organizat festivalul de teatru pentru elevi ‘Zbor’, ce se va finaliza cu o reprezentație a unei trupe de teatru studențesc din București.

Leave a Reply