23/09/2017

Actorii Ion Caramitru, Eusebiu Ştefănescu şi Rodica Mandache, la un festival dedicat elevilor şi studenţilor

Actorii Ion Caramitru, Eusebiu Ştefănescu şi Rodica Mandache, dar şi mai tânăra Ada Milea sunt invitaţii de onoare ai Festivalului cultural ‘Nosa’ care se desfăşoară în perioada 15-19 noiembrie la Bistriţa, la Sinagoga din municipiu.

Evenimentul este organizat de Fundaţia Societatea de Concerte Bistriţa şi de primăria municipiului, fiind dedicat în special elevilor şi studenţilor.

Festivalul va debuta marţi seara cu un ‘concert de teatru’ susţinut de Ada Milea şi Bobo Burlăcianu şi va continua miercuri cu vernisajul unei expoziţii de desen şi fotografie cu tema ‘De ce iubim Bistriţa’, lucrările fiind realizate de elevi bistriţeni.

Ziua de miercuri este marcată de conferinţe pe teme culturale şi se va încheia cu o reprezentaţie a trupei de teatru Flower Power din Bucureşti şi cu proiecţia filmului ‘Filantropica’ în regia lui Nae Caranfil.

Joi va urca pe scena Sinagogii din Bistriţa actorul Ion Caramitru în cadrul unui spectacol de poezie şi muzică dedicat lui Mihai Eminescu şi susţinut în compania muzicianului Aurelian Octav Popa. Seara se va încheia cu un omagiu adus regizorului Liviu Ciulei prin proiecţia filmului ‘Pădurea spânzuraţilor’.

Vineri, actorii Eusebiu Ştefănescu şi Rodica Mandache vor coordona un workshop de actorie destinat atât actorilor trupelor de teatru din şcolile bistriţene, cât şi altor pasionaţi ai genului, iar apoi va avea loc proiecţia filmului ‘Amintiri din epoca de aur’ produs de Cristian Mungiu.

În ultima zi va fi organizat festivalul de teatru pentru elevi ‘Zbor’, ce se va finaliza cu o reprezentaţie a unei trupe de teatru studenţesc din Bucureşti.