PSD ar vrea să fie mai alb, mai curat

În fața lacătului pus pe ușa Comisiei de Integritate (sic!) a PSD (vorba unui comentator: „e o glumă, nu? Dacă PSD ar avea o Comisie de Integritate ar rămâne fără membri”) unde fusese chemat în lipsă se pare, Mircea Geoană exclamă: „Sunt absolut consternat de situatia creată. Am fost invitat la 14.15, am venit la 14.10 și am constatat că ședința deja se epuizase. Dl. Șova mi-a comunicat că este prea târziu și că nu mai poate să convoace colegii”. Comisia de integritate și arbitraj a PSD a decis duminică să propună excluderea din partid a lui Mircea Geoană pe motiv că acesta nu a acceptat să fie schimbat din funcția de președinte al Senatului cu colegul său Titus „Steel” Corlățean. Previzibil, din punctul meu de vedere, 43 de membri ai Comisiei au votat în favoarea excluderii lui Geoană, în timp ce restul de 5 doar s-au abținut. Mircea Geoană, care a ajuns la sediul PSD după ce ședința se încheiase (dac-o fi și ținut-o careva), a rămas „consternat” deși susține că a ajuns mai devreme decât fusese invitat. Ședința Comisiei a fost programată pentru ora 13.00 iar, potrivit convocării pe care susține că a primit-o Mircea Geoană, el ar fi fost așteptat la ora 14.15.

Era absolut previzibil că așa se va întâmpla. După cum afirmam, mai spre dimineața zilei de ieri (înainte de a se deplasa ex-prezidențiabilul PSD către locul execuției), Mircea Geoană s-a dus la Comisie chitit să-i pună pielea pe băț lui Victor Ponta. Numai că l-a tuns Cârlanul pe el… (parcă am asista la reluarea piesei „Un om mușcat de oaie” a lui Vasile Rebreanu). Execuția lui Mircea Geoană, făcută în stilul ședințelor de partid a anilor ’50, se face în beneficiul de imagine al lui Victor Ponta și al Partidului Social Democrat, Uniunea Social Liberală contează prea puțin. Ia să luăm la analiză coregrafia executată până acum de către protagoniști:

Ajunși aici, să tragem o linie și să adunăm, să vedem ce ne iese. Păi, ne iese că avem 3 (trei) moguli pe care nu-i mai regăsim în dreptul lui Victor Ponta, să-i imputăm legături dubioase cum putem să-i imputăm lui Mircea Geoană. Rezultă că și USL s-a detasat/debarasat/distanțat, nu mai are de a face cu mogulii (he-he-he!). Ia să ne aducem aminte de declarația lui Ponta cu privire la Geoană și „epoca” lui care a abundat „de moguli” șamd („Pe vremea lui Geoană, mogulii influențau 100% deciziile PSD”).

 • Când cu jocul de gleznă al lui Adrian Năstase și Ion Iliescu în problema Mircea Geoană (când părea că Nepotul și Bunicuța au făcut un pas înapoi, lăsându-l în off-side) Victor Ponta s-a încontrat și împotriva lor (la Năstase cu dosarele, la Iliescu că s-ar dori un Richelieu al PSD). Și, ca să arate că-i forțos, l-a executat pe Mircea Geoana în contumacie, în dulcele stil kaghebist atât de drag și cunoscut lui Ion Ilici Iliescu. De unde se vede că „burzuluiala” moșului în ce privește „cazul Geoană” a fost de formă, numai ca să-i țină în inactivitate pe susținătorii acestuia, să nu cumva luați de val să părăsească PSD până la excluderea Prostănacului. Mircea Geoană avea acest atu, al spargerii PSD, doar până la momentul excluderii. De azi e târziu, toată lumea care l-a susținut va băga capul în pământ ca și cum pe Mircea Geoană ar fost ridicat de către DNA (mai știi, acum că nu mai are sprijin și imunitate, poate că exact asta i se pregătește…).
 • Nu în ultimul rând aș vrea să nu lăsați uitării declarația amicului lui Victor Ponta, Sebastian Ghiță (cel care-l poate chema la ordin să-i facă rating pe televizor pe aprigul Cârlan), cum că a găsit în scriptele Realitatea Media dovezi că Vântu a alimentat cu bani președinți de țară, de partid și prim-miniștri (așa că, Năstse, ciocu’ mic!).
 • Și să nu uităm nici editorialul lui CeTuPeu în care-l laudă pe Victoraș că nu mai este pupinlătrăul lui Ion Iliescu (asta fiind un fel de doi dintr-o lovitură ! numai așa Încruntatul Neamului a putut să scrie și despre obsesia lui: Băsescu și Boc)

Deci, una peste alta, de azi ne-am procopsit cu un PSD mai proaspăt, mai curat, mai fără moguli (cred că USL nu intră în calculele acestei execuții ! peste tot în țară cele două partide, separat, ar câștiga mai multe voturi). Ne-am procopsit cu un Victor Ponta tare și vânos care pentru că a omorât atât balaurul mogulesc cu trei capete, cât și hidra cu două capete a vechiului partid, va putea sufla în trompețică și bate toba cât de tare vor dori obrăjorii săi cei imberbi. Cu un drum, Ion Iliescu s-a răzbunat și pe Prostănac și pe Arogant, pentru câtă durere i-au produs sufletului său sensibil ! și tare mi-e teama că-și împlinește și visul de-a face praf PNL (‘r-ar al dracu’ de partid istoric și aproape monarhist, care ex-monarh îmi evită mie, la oră de vârf și în direct, mâna care l-a hrănit!).

Referințe și alte secnarii:

http://sareinochi.com/2011/11/14/psd-ar-vrea-sa-fie-mai-alb-mai-curat/

 

Join the Conversation

3 Comments

 1. Este simplu sa stai afara sa faci diferite supozitii despre cineva sau mai ales despre un partid politic. O singura intrebare am: pe ce se fondeaza toate aceste afirmatii si ipoteze anterior mentionate? Toata lumea se pricepe la toate in tara asta, mai ales la politica, dar habar nu am de ce nu se si apuca sa faca politica pe bune.
  Cat despre miscarile din PSD, nu sunt nimic altceva ce trebuia facut de mult timp, si anume epurarea factorilor perturbatori!! In aceasta maniera, PSD va avea sanse  maxime sa castige alegerile atat la nivel local cat si national!

 2. Asta se vrea a fi pamflet ? sau o insiruire interminabila de expresi,ecuati,afirmati fara nici un inceput, continut si incheiere ,fara rost, sens si inteles. Totusi d-lor “jurnalistii” asta e nivelul la care trebuie sa va coborati pentru” obucata de paine” ?

 3. da normaaal
  Geoana a dezamagit cateva milioane de romani cand a pierdut alegerile… a promis ca ne scapa de ciuma portocalie si nu s-a tinut de promisiune.:( Bine, este un bun diplomat, probabil cunoaste bine politica, dar nu poate duce o cursa lunga… din pacate pentru noi toti romanii, a fost un pariu pierdut.
  Trebuia sa candideze Ponta din start si acum hotii isi purtau costumele portocalii la Guantanamo.

Leave a comment