Direcția de Sport și Tineret pune accent pe voluntariat

Directia Judeteana pentu Sport si Tineret Bistrita-Nasaud (DJTS BN), in parteneriat cu Asociatia Impact Bistrita deruleaza proiectul ,,Voluntar Informat”. Acest proiect are ca scop implementarea unor activitati de constientizare a importantei  voluntariatului in randul diferitelor categorii de tineri  din orasul Bistrita.

Prin proiectul propus DJTS BN isi propune sa contribuie nu numai la motivarea tinerilor proveniti din medii nestimulative, ci si la oferirea posibilitatii realizarii unor schimburi de idei si de opinii, in scopul  dezvoltarii participarii active in randul tinerilor bistriteni. Schimbul de bune practici in randul acestora va duce la cresterea capacitatii de gestionare a proiectelor de tineret din orasul nostru.

In opinia reprezentantilor DJTS BN, grupul cel mai potrivit pentru sporirea implicarii sunt tinerii. Activitatile de voluntariat sunt cele mai eficiente metode pentru ca tinerii sa porneasca pe calea potrivita in ceea ce priveste carierea, precum si o optiune la indemana pentru tinerii care inca nu au varsta necesara pentru a fi angajati legal.

In consecinta, Directia Judeteana pentru Sport si Tineret  Bistrita-Nasaud si Asociatia Impact Bistrita,  prin realizarea proiectului ,,VOLUNTAR INFORMAT”, isi doreste sa contribuie la dezvoltarea voluntariatului in Municipiul Bistrita si implicit in judetul Bistrita-Nasaud.

Finalitatea proiectul consta in realizarea ,,Ghidului Voluntarului Bistritean” si ,,Catalogului activitatilor de voluntariat din Bistrita”. Pentru realizarea lor, au fost propuse mai multe sedinte de lucru concretizate prin mese rotunde, la care sa participe toate asociatiile si fundatiile din judet precum si institutiile publice care lucreaza cu voluntarii.

La prima masa rotunda au participat sapte reprezentanti de la asociatii si fundatii (Asociatia Impact, Asociatia Moralia pentru Romania, Asociatia Ascendent, Fundatia Inocentii, CS Mushin Dojo, Resurse Tineret, Liga Dreptatii Impotriva Coruptiei si Abuzurilor) si doi reprezentanti de la institutii publice (CPECA si IPJ BN). In cadrul acestei intalniri s-a stabilit continutul ghidului si al catalogului.

Reprezentantii asociatiilor, fundatiilor si ai institutiilor publice care lucreaza cu voluntarii, interesati de acest proiect,  sunt rugati sa ia legatura cu DJST BN, respectiv Compartimentul de Tineret, str. Vasile Conta nr.1, in incita Salii Polivalente Bistrita, tel. 0735/854298.

Sursa foto: www.maramuresfiliala.wordpress.com

Leave a comment