Ziua Națională fără Tutun va fi marcată și la Bistrița

În perioada 18 noiembrie ! 30 noiembrie 2011, se va desfășura Campania de celebrare a  Zilei  naționale  fără tutun, cu sloganul Spune da Vieții! Spune Nu tutunului!

Ziua Națională fără Tutun, marcată în fiecare an în a treia zi de joi a lunii noiembrie, oferă cadrul informării și sensibilizării populației cu privire la riscurile generate de consumul de tutun, practicile companiilor producătoare de tutun, demersurile forurilor internaționale privind lupta împotriva bolilor asociate consumului de tutun, precum și cu privire la dreptul fiecăruia dintre noi de a trăi sănătos.

Obiectivele generale ale campaniei sunt: informarea si  constientizarea populatiei  asupra  riscurilor asociate consumului de tutun; creșterea numărului de persoane care nu încep să fumeze și a celor care renunță la fumat; protecția față de expunerea la fumul de tutun.

Promotorii campaniei sunt Ministerul Sănătății, Centrul Național de Evaluare și Promovare a Stării de Sanătate și Institutul ațional de Sănătate Publică. Parteneri în realizarea campaniei sunt Agentia Naționala Antidrog filiala Bistrița-Năsăud și Inspectoratul Școlar Bistrița-Năsăud.

Activități propuse: afișarea de postere, distribuirea de ghiduri de specialitate și pliante, discuții interactive, întâlniri de lucru cu partenerii din cadrul campaniei.

Informațiile vor fi distribuite atât în format tipărit, cât și în format electronic, prin canale multiple: e-mail și rețelele sociale, website-ul DSP-urilor, website-urile instituțiilor partenere, articole în ziarele locale. De asemenea, reprezentanții Direcției de Sănătate Publică Bistrița-Năsăud fac cunoscut și numărul de telefon pentru Linia Verde 08008 700 700.

Sursa foto: www.meme.ro

Leave a comment