23/09/2017

gsp.ro: Soţia lui Mircea Sandu a împrumutat Gloria Bistriţa cu 400.000 de euro şi Dragomir i-a returnat banii din drepturile TV! Pădureanu confirmă

Mircea Sandu şi soţia sa, Lise Sandu

Lise Sandu, soţia preşedintelui FRF, a împrumutat pe 18 septembrie 2009 clubul Gloria Bistriţa cu 400.000 de euro!

Informaţia apare în dosarul dezafilierii Craiovei, operaţiune cercetată de DNA. Hîrtia provine de la Ligă, spun surse judiciare, care afirmă că un angajat LPF a depus la dosar acest document prin care se motivează de ce din drepturile TV cuvenite Gloriei Bistriţa o sumă de 400.000 de euro a fost vărsată în contul Lisei Sandu.

Cine a adus documentul a dorit să contreze acuzaţia lui Mircea Sandu la adresa lui Adrian Mititelu. Preşedintele FRF a spus că Mititelu a luat bani din drepturile TV în alte conturi decît cele ale Universităţii Craiova. Se pare că stingerea prin sumele din drepturile TV a unor datorii ale cluburilor este o practică des întîlnită. Asta s-a întîmplat şi în cazul împrumutului oferit de soţia lui Sandu clubului Gloriei Bistriţa”, a declarat cineva care a văzut documentul.

Contactat de gsp.ro, Jean Pădureanu a confirmat: “Da, aşa e, am luat un împrumut de la soţia preşedintelui FRF, dar banii au fost înregistraţi legal în contabilitatea clubului. Am făcut acest împrumut ştiind că în scurt timp urmau să ne vină banii din drepturile TV. Acum nu-mi mai amintesc cu exactitate dacă LPF i-a virat în contul nostru şi noi am stins datoria sau dacă Liga i-a virat direct în contul soţiei şefului FRF”.

UPDATE 1 // Pădureanu a mai adăugat: “Între mine şi familia Sandu e o prietenie de 35 de ani, nu se pune problema să fi plătit dobîndă pentru acel împrumut”

UPDATE 2 // Surse din DNA spun că procurorii au decis să facă un dosar separat cu speţa banilor învîrtiţi pe traseul LPF – familia Sandu – Gloria Bistriţa.

mai multe puteti citi aici http://www.gsp.ro