17/08/2017

Cel mai vârstnic bistriţean, Gheorghe Ostriceanu, va fi condus mâine pe ultimul drum

Cea mai vârstnică persoană din Bistriţa, care a reuşit să ajungă până la vârsta de 105 ani a părăsit această lume. Gheorghe Ostriceanu, despre el fiind vorba, a decedat în noaptea de 17 spre 18 octombrie, în timp ce se afla la Căminul pentru persoane vârstnice de pe strada Mihail Kogălniceanu din municipiu, unde era cazat.

Bătrânelul a fost des premiat de municipalitate pentru vârsta la care a ajuns, însă acum, el va fi condus pe ultimul său drum. Ceremonia de înmărmântare va avea loc mâine, de la ora 15:30, trupul neînsufleţit al bărbatului fiind depus la Capela de pe strada Tărpiului.

În această seară, un preot a oficiat o slujbă religioasă pentru Gheorghe Ostriceanu, la care au luat parte atât rudele apropiate ale bătrânelului, cât şi angajaţii căminului în care acesta era cazat.

De asemenea, până şi oamenii de afaceri au venit să îi aducă un ultim omagiu lui Gheorghe Ostriceanu. Unul dintre aceştia este şi Grigore Iuga, patronul firmei de salubrizare Codrişor şi totodată preşedintele UNPR BN, care a venit însoţit de ginerele său să depună o coroană la căpătâiul bătrânului decedat.