O ocazie ratata!

Motto: “Interesul îngust și lașitatea, nu trebuie să ne ocupe viața”! Regele Mihai.

Ați ratat, stimați guvernanți, ocazia vieții d-voastră! Ați ratat un moment democratic pur, ca la carte, prin care să puteți demonstra că vă numiți “populari”, “crestini-democrați” sau cine stie cine!

Se pare că vanitatea, aroganța sau lipsa unui comportament politic decent și normal, v-au împiedicat să… Cine sau ce, nu va lăsat să respectați istoria noastră a tuturor, senectutea, Casa Regală? In fond, a fost aniversarea unui șef de stat român, singurul supravietuitor de acest calibru de la ultimul razboi mondial, care a dovedit un curaj și o demnitate deosebită!

Această afirmație au evocat-o numerosi istorici și politologi. Lipsa de bun simț, ranchiuna și desigur o mare invidie, au condus la o eroare politică enormă, care în mod sigur va fi taxată la anul! Ce fel de model de comportament doriți să transmiteți stimați guvernanți, generației tinere? Aceasta? Cred că nu! Nu puteți mai mult și asta o știți foarte bine.

Personal, cred că nu știți ce înseamna modestia, bunăvoința, înțelepciunea… Vă comportați de parcă trăiți singuri în țara asta, de parcă noi trebuie să vă mulțumim zilnic de câte surprize ne oferiți…. De fapt, n-ați înțeles nimic cu toată școala făcută, care pe unde. Nu știți ce înseamnă identitatea și demnitatea, sinceritatea sau transparența! De asta are nevoie acest popor blând, care a supraviețuit 25 de ani sub Ceaușescu, de bătaie de joc și minciuni? Nu doriți să luați în considerare nici o părere, soluție sau alternativă din altă zonă! Vă interesează doar regionalizarea, votul prin corespondență, parlament unicameral, repetarea voturilor sau trucarea lor, dacă nu iese cum trebuie, votul la două mâini etc…

Spune-mi cu cine te însoțești ca să-ți spun cine ești, zice un  proverb… Nu uitați că după ce o să pierdeți probabil alegerile la anul, vă întoarceți printre noi și o să umblăm pe aceleași străzi și vom cumpăra aceeași pâine și …. ve-ți redeveni persoane obișnuite, anonime. Astfel de personae obișnuite, vor deveni și Apostu și Păsat și Bica și Dugulescu și Liga și Anastase etc. Până atunci, să auzim, numai de bine!

Carcu Anca

Join the Conversation

1 Comment

Leave a comment