O relansare furtunoasă

Simțind, din pricini ce țin de implicarea personală în patul afacerile Aspaziei Droniuc (unicul denunțător din dosarele Radu Bica și Sorin Apostu), că s-ar putea să rămâie fără „foncție”, președintele PSD Cluj Remus Lăpușan l-a chemat pe tătucul Ioan Rus la ședință, să-i urecheze pe colegii cei răi. Drept pentru care, ieri seară, ușa sălii de ședințe de la sediul PSD Cluj s-a trântit intempestiv de perete și în scenă a intrat furtunos Ioan Rus ! mai cunoscut de către cei care-l alintă drept „Ucu” („a lui Beșa din Urișor”, completează dușmanii).

Revenind la decor: sala de ședințe din sediul PSD Cluj, este vorba despre aceeași sală în care de obicei se mânca o piță cu jurnaliștii deontologi din Cluj și se punea urbea la cale în vremurile imemoriale când Ioan Rus chiar credea că va ajunge primar. Acum, de când majoritatea adulatorilor de presă de atunci s-au mutat în apele mai călduțe și mai bogate în hrană mocca de la sediul PNL mai întâi (pe vremurile bune ale lui Marius Nicoară din timpul guvernării lui Călin Popescu Tăriceanu), apoi la sediul PDL, se cam moare de plictiseală în timp ce se construiesc (imediat sunt 10 ani) scenarii revanșarde împotriva „portocaliilor”. Deși, semne bune anul are: odată cu valul de dosare ce pare că a lovit partidul de guvernământ, deontologii presei clujene se întorc la vatră. Ca niște păsări călătoare ce simt enorm raportul energiilor de putere din viața publică și văd monstruos apropierea cuibului călduț în care să-și trăiască veacul de bunăstare numai alături de cei aflați la putere ! sediul de partid în jurul căruia se-adună cârd jurnaliștii locali, este al partidului cu cele mai mari șanse să dea contracte de publicitate mănoase în sesiunea electorală ce va să vie.

Revenind, Ioan Rus dă ușa de perete, intră năvalnic în sala de ședințe și, să mori de râs, nu altceva, declanseaza cutremurul in PSD Cluj. S-a intors bunul UASCR-ist la vatră ! iar prima victima a sa este Lucia Suciu, primarul cu trei mandate din Chinteni, care a anunțat la gazetă, că, în urma furtunoasei și contondentei verbal ședințe, demisionează din toate funcțiile din partid.

Dar s-o luăm pe cele două sau trei surse pe care le avem la îndemână pentru a ne da seama cam ce s-a întâmplat ieri seară. Din ce am înțeles citind blogul lui Liviu Alexa care citează ziuadecj.ro și „doi oameni care au fost acolo”, e că Ioan Rus se va implica activ în negocierile comisiei care negociază cu liberalii pentru foncțiile și paritățile din USL. De unde se deduce că Horea Uioreanu (zis și „Buru”) și Marius Nicoară (zis, mai nou, și „cel mai speriat de DNA”) au cam să rămână fără de „coledzi” ! tocmai ei care se anunțau acum câteva zile mari „cantindați” la „fonctiile” de primar și șef al CJ Cluj (crezând că pentru ei fac vacantările cei de la DNA). Ioan Rus s-a zborșit (zice Alexa) la Lucia Suciu, Dan Canta, Vali Cuibus și Laura Pop. „Le-a reproșat ceva de genul: dacă faceți business cu portocaliii, nu puteți face opoziție”. Adică: Lucia Suciu, primărița din Chinteni, aproape că prinsese rădăcini în aticamera lui Alin Tișe (președintele CJ Cluj) și nu-l mai șunta tovărășește pe Sorin Apostu cu proiectul Clujului Metropolitan (și-a tocit lupta de clasă și a pactizat cu dușmanul, tovarăși!); Dănuț Canta a fost dat în gât de către Gazeta Sporturilor pentru că o firmă din Gherla, în spatele căreia se află onorabila sa persoană, a obținut contractul de jumătate de milion de euro pentru a monta pista de atletism de pe Cluj Arena; iar lui Valentin Cuibus i s-a reproșat că mai că nu se afișa public cu PDL (pactizare cu dușmanul de clasă, dragi tovarăși și pretini!). Cică Laura Pop e o ființă atât de insipidă, încât nici măcar Liviu Alexa (care de când și-a cedat afacerea lui Vasile Dâncu îi găsește calități lui Ioan Rus din pământ din piatră seacă) nu știe pentru ce a putut fi certată.

Numai ce să vezi, flăcăul aflat în patul centrul furtunii cu scandal penal declanșat de către denunțurile Aspaziei Droniuc, Remus Lăpușan a scăpat ne-urecheat. Ioan Rus îl iubește pe Remus Lăpușan, în care se vede băiatul plecat de la coada vacii la oraș să se facă domn ! mai cu o pulpă de vițeluș, mai cu o damigeană de pălincă, mai cu un ban de o cafea și un cartuș de Kent. În cam necioplitul și cam țărănoiul bălan (vorba lui Alexa: „nu poți face din celofan ambalaj de cadou”) Ioan Rus își oglindește destul de des mitocăniile.

Acum, revenind la sursa numărul doi, ziuadecj.ro, de acolo aflăm că „potrivit surselor” (altele decât ale lui Alexa, sper), Ioan Rus a fost invitat la ședință de către președintele în funcție, Remus Lăpușan, care s-a temut că la ședința de astăzi va fi pus în situația de a i se cere demisia din funcția de consilier local și chiar din cea de șef de filială, în urma „scandalului asigurări ! Aspazia Droniuc”. Motiv pentru care fostul primvicepreședinte la PSD, Ioan Rus, s-a înființat în trombă la ședința ordinară a organizației județene a partidului. Iar zborșeala ar fi pornit de la acest schimb de replici:

  • Ioan Rus: „Dacăn fancneți biznis cun ei nun punteți facie și onpoziție” (dacă ați uitat, Ioan Rus pronunță un fel de „n” mut atunci când se obosește să vorbească cu „ceilanți”).
  • Lucia Suciu: „Domnule Rus, nu noi l-am lăudat în public pe primarul Apostu și nici nu avem afaceri girate de el…”. (dacă nu știți, usturoiul mestecat de gura lui Ioan Rus nu pute).

De aici a pornit o ceartă în toată regula, în care au fost implicați lideri din vechea și noua gardă a partidului. Oricum Lucica nu se simțea prea bine în PSD de când cel mai apropiat om al ei de la București, Mircea Geoană, a început să se simtă atât de rău. Lasă, Lucica, și UNPR este partid…

Referințe:

http://sareinochi.com/

Leave a comment