23/09/2017

Primăria Bistriţa vrea să realizeze o parcare etajată în zona Pieţei Petru Rareş

Un proiect de hotărâre care se va afla joi pe masa consilierilor locali în cadrul unei şedinţe ordinare prevede construcţia unei parcări etajate în zona Pieţei Petru Rareş din municipiu.

Proiectul intitulat “Amenajare Parking (parcare etajată) Piaţa Petru Rareş – strada Bistricioarei” va fi dezbătut de consilieri, care vor trebui să decidă dacă îl aprobă sau nu.

Terenul pe care este prevăzut amplasamentul pentru realizarea parcării are o suprafaţă de aproximativ 5.000 de metri pătraţi şi cuprinde un punct termic, imobile terenuri şi construcţii, o construcţie P+2E, o parcare cu acces din strada Bistricioarei şi o suprafaţă de 1.300 metri pătraţi care a fost deţinută cu titlu de concesiune de cătreo firmă care a a amplasat în acea zonă sere de flori.

În anul 2004, pentru acest teren a existat un proiect comun al oraşelor Baia Mare – Dej – Bistriţa, prin care se solicita finanţare în vederea amenajării unei centru de marketing şi consultanţă.Însă, din motive neimputabile municipalităţii, proiectul comun al celor trei oraşe nu a  mai fost finanţat de către Guvernul României.

Ţinând cont de acest aspect, municipalitatea a căutat soluţii viabile pentru dezvoltarea numărului de locuri de parcare, în general în municipiu, în zonele de interes public, instituţii, zone comerciale şi în mod special în zona adiacentă centrului istoric, cum este zona Piaţa Petru Rareş – strada Bistricioarei.

Acest lucru în condiţiile în care parcul auto bistriţean a avut parte de o dezvoltare explozivă şi mai mult, municipalitatea intenţionează ca în viitor să transforme cât mai multe zone din centrul istoric în zone destinate circulaţiei pietonale.

Astfel a fost identificată ca soluţie utilizarea terenului din Piaţa Petru Rareş în vederea amenajării unei construcţii destinată locurilor de parcare.

Rămâne de văzut dacă joi, consilierii locali vor aproba acest proiect de hotărâre sau nu.