Aproape 12 milioane de lei pentru construcția sediului Judecătoriei Beclean

Tribunalul Bistrița-Năsăud a organizat o licitație publică în vederea contractării unei firme care să construiască noul sediu al Judecătoriei Beclean.

Anunțul pentru organizarea licitației a fost depus în Sistemul Electronic de Achiziții Publice, iar firmele interesate au avut ocazia să își depună ofertele. Nu mai puțin de 5 firme s-au arătat interesate de a realiza lucrările, însă, în urma analizării ofertelor una dintre ele a fost declarată câștigătoare.

Este vorba despre firma Record din Bistrița, oferta acesteia fiind avantajoasă din punct de vedere financiar. Dacă inițial se estima că valoarea investiției se va ridica la 16,9 milioane lei,  fără TVA, după stabilirea firmei câștigătoare, valoarea contractului este de aproape 12 milioane de lei, tot fără TVA. Astfel s-a făcut o economie de aproape 5 milioane de lei. Finațarea în vederea realizării noului sediu este asigurată de la bugetul de stat.

Noul sediu al Judecătoriei Beclean va fi situat pe strada Trandafirilor, iar lucrările ar trebui finalizate în 30 de luni de la data semnării contractului cu firma câștigătoare a licitației.

Judecătoria Becean a fost înființată în anul 1994 și își desfășoară activitatea într-o clădire veche, fostă școală generală, actualmente reamenajată. Construcția cuprinde două săli de judecată și birouri pentru întreg personalul, cu cuprinderea tuturor activităților impuse de legea de organizare judiciară și Regulamentul de organizare a instanței.

Judecătoria Beclean se află în raza de activitate a Tribunalului Bistrița-Năsăud și respectiv a Curții de Apel Cluj.

Leave a comment