Categories
Agenda Bistrita News Stirea Zilei

Află mai multe despre cel care a fost Ovidiu Domnici

Ovidiu Domnici s-a născut pe data de 20 noiembrie 1970 la Sângeorz-Băi. De mic își dorea să ajungă avocat, însă, abia în 1991 s-a înscris la o Facultate de Drept.

În plan profesional, după terminarea studiilor a început să lucreze ca jurist, meserie care i-a adus și o propunere importantă din partea unei companii cu sute de angajați din orașul Sângeorz-Băi (Somplast).

Timp de trei ani a fost președintele Consiliului de Administrație al companiei din Sângeorz-Băi, după care, a decis să intre în avocatură. Această decizie a fost luată prin anul 2005, iar în scurt timp, alături de Augustin Zegrean, actualmente președintele Curții Constituționale a României, au fondat prima casă de avocatură din Bistrița.

După plecarea lui Augustin Zegrean la București, Ovidiu Domnici a înființat o nouă Casă de Avocatură, alături de alți doi avocați, Alin Moruțan și Bogdan Milea.Într-un interviu acordat pentru Adevărul, Ovidiu Domnici spune că “gruparea avocaților în case de avocatură reprezintă viitorul. Avocații care nu fac asta, vor rămâne pe dinafară. Cine nu va intra în case de avocatură va trebui să se mulțumească cu divorțuri sau cazuri de nișă”.

Domnici era specializat pe dreptul comercial și a fost un avocat îndrăgit atât de colegi, cât mai ales de clienții săi.

Ovidiu Domnici era și membru al Ordinului “Cavalerilor Templieri”, care și-a desfășurat activitatea mai mult în Transilvania, respectiv Ardeal și reprezentanții acestui ordin au fost cei care s-au implicat în acțiuni de binefacere. La început au avut deviza „Călugăr și soldat”. Alți membri ai acestui ordin vor fi prezenți la ceremonialul de înmormântare organizat în memoria avocatului Ovidiu Domnici.

În ziua înmormântării, va fi organizat și un scurt ceremonial templier. Garda Templieră, îmbăcată în mantie albă și cu sabie va sta alături de sicriul avocatului. De asemenea, mantia și sabia lui Ovidiu Domnici vor fi așezate alături de el în sicriu. Acest ritual va avea loc înainte de oficierea slujbei de înmormântare și nu în timpul acesteia și vor veni să fie alături de familie în aceste momente dificile numeroși membri ai ordinului.

În plan personal, Ovidiu Domnici era împlinit. El era căsătorit și avea două fetițe, Iulia și Laura, care în ziua în care s-a produs tragicul eveniment își așteptau tatăl acasă pentru a sărbători ziua acestuia de naștere.

Toți cei care l-au cunoscut sunt acum alături de familie.

Leave a Reply