FOTO: Ecologiștii și pescarii bistrițeni protestează față de gunoiul de pe malul râului Bistrița

La această oră, zeci de persoane s-au adunat în apropierea malului râului Bistrița de peste podul Budacului, pentru a protesta. Ecologiști și mai mulți pescari bistrițeni au decis să organizeze acest protest pentru că sunt nemulțumiți de faptul că, în această zonă, malul râului Bistrița este plin de gunoaie și nimeni nu se sesizează să efectueze verificări și să îi amendeze pe cei care aruncă gunoaiele aici.

Ecologistul Marius Bălan a declarat că “noi astăzi facem o acțiune de ecologizare a acestei zone, însă, menționez că este o acțiune prin care vrem să sensibilizăm factorii de răspundere din municipiu. Este inadminsibil ca într-un oraș european să existe astfel de zone. Din păcate autoritățile locale ne tot spun că nu sunt bani, dar bine că există finanțe pentru amuta statuile”.

Ecologiștii cred că de vină pentru această situație sunt oamenii care locuiesc în această zonă. “Eu cred că ei nu au contract cu firma de salubritate și aruncă gunoaiele aici. Aș propune să se monteze o cameră video pentru a vedea exact cine face așa ceva … ” a mai precizat Bălan.

La protest sunt prezenți și reprezentanți ai Clubului Pescarilor, ai Sistemului de Gospodărire a Apelor Bistrița-Năsăud, ai Agenției pentru Protecția Mediului și sunt așteptați să apară și cei ai Gărzii de Mediu.

De asemenea, protestatarii speră că vor fi luate de acum încolo măsuri.

Leave a comment