Izgonirea fiului rătăcitor (de bucurie, au tăiat copilul și-au păstrat vițelul)

Mircea Geoană a fost izgonit din Partidul Social Democrat. Dacă doriți să vă delectați cu întregul spectacol al evenimentelor care au dus la excluderea sa din partidul ce ni-l propunea zgomotos ca președinte în 2009, presa on-line vă stă la dispoziție. Eu mă opresc la declarațiile post-izgonire ! sunt absolut delicioase și dau măsura minților luminate a celor care ne conduc destinele. Văzând atâta infantilism la această veche gardă politică (mă rog, Ponta se crede nou ! dar vă garantez că-i stricat la nivel/potențial de Năstase), sincer încep să regret că nu mi-am găsit un trai călduț jucându-mă de-a politicianul în țărâna Patriei. Vă las să citiți la ce concluzii au ajuns vechii tovarăși de drum după ce s-au uitat unii la ceilalți ca într-o oglindă:

  • Mircea Geoană: „Iliescu este în acest moment o piază rea pentru partid. Iliescu și Năstase au pus în fruntea partidului o marionetă pe care o manipulează și care are la o vârstă atât de fragedă apucături tiranice și o mare lipsă de caracter”.
  • Ion Iliescu: „Acest om nu a învățat nimic. A intrat în partid făra să știe ce e aia partid. I s-au oferit funcții în stat deși nu avea experiența necesară”. (Ca să vedceți cum se și ne lucrează în politica românească: „nu avea experiența necesară”, dar i-au „oferit funcții”! Că era supra-ofertă. Și ne mai mirăm că țara aceasta a noastră e la un pas de prăpastie?!). Ion Iliescu, majoritatea clasei politice actuale, ne demonstrează, de 20 de ani, că sunt „de o obrăznicie fără seamăn”.
  • Victor Ponta: „Partidul a ieșit slăbit acum, dar va fi mai tare pe viitor. Geoană l-a atacat pe Iliescu la sfatul lui Gușă”. Și, o mică înțepătură, pentru cunoscători: Ponta a declarat la B1TV că cel care a fost mereu alături de el în acțiunea de excludere a lui Geoană a fost Liviu Dragnea și nu Ion Iliescu sau Adrian Năstase. Vai, măi Dragneo, da’ mâna pe genunchiul Mihaelei de ce-o țineai, dacă pe Mircică tu îl excludeai…?
  • Miron Mitrea: „Cei din PDL, UDMR, UNPR îl vor pe Geoană jos de mult timp; se pare că cineva de la Cotroceni sau Victoria vrea să-l păstreze și ei sunt foarte nervoși; Senatorii de la PDL și UNPR fac „râie” la gândul că pot lua funcția de la Senat și nu li se dă voie”. Mitrea și-a arătat manivela și a declarat că dacă era în locul lui Victor Ponta, ar fi rezolvat „problema Geoană în primele două săptămâni după Congresul PSD”. După care a explicat cum știe să ne ia, tactic, la ștangă: „Tactica este să înființeze mai multe partide, să fie piața bogată ca după aceea să pescuiești cu plasa”. E fain să auzi și să consemnezi politicieni în necaz ! numai așa învățăm cum se face cu adevărat politica în România: „cu pescuitul”, „cu plasa”…
  • Cine vine dupa Geoana la Senat. Coalitia de guvernamant isi face calcule pentru a lasa PSD fara sefia Senatului, functie pe care Mircea Geoana, chiar exclus, refuza sa o paraseasca. Social-democratii l-au executat pe Mircea Geoana. Cine va ocupa mult vanatul scaun de presedinte al Senatului? La nivelul coalitiei de guvernamant circula mai multe variante. O prima varianta ar fi ca PDL sa prezinte un candidat propriu la sefia Senatului. Surse din Camera superioara a Parlamentului spun ca PDL si partenerii sai de guvernare vor vota revocarea lui Geoana din functie, nu insa la pachet cu inlocuirea acestuia cu un alt pesedist. Cum la nivelul Biroului Permanent puterea are majoritatea, iar in plen poate avea de asemenea majoritatea daca se mobilizeaza, coalitia poate impune prin vot propria ei interpretare a Regulamentului, conform careia nu se poate face o revocare la pachet cu o numire, ci sunt aspecte separate. Odata dat jos Geoana, puterea poate veni cu un candidat de la PDL, scrie EVZ.
  • Toader: PSD a facut un gest minunat in cazul Geoana ! PDL trebuie sa aiba presedintia Senatului. Liderul deputatilor PDL, Mircea Toader, a declarat, marti, pentru MEDIAFAX, ca, prin excluderea lui Mircea Geaona din partid, PSD a facut un gest minunat de a ceda functia de presedinte al Senatului coalitiei de la guvernare, aratand ca PDL ar trebui sa ocupe acesta functie. „PSD a facut un gest minunat prin excluderea lui Mircea Geoana: sa ne cedeze noua conducerea Senatului. E o problema interna a PSD, dar PSD nu a facut altceva decat sa ne ajute sa preluam conducerea Senatului”, a precizat Mircea Toader. El a adaugat ca acest lucru arata „gradul de maturitate” a celor din PSD. Mircea Toader a mai spus ca va fi o discutie in coalitie privind functia de presedinte al Senatului, dar ca PDL ar trebui sa o revendice. Presedintele Senatului, Mircea Geoana, a fost exclus din PSD in urma deciziei luate in CExN, marti, cu 50 de voturi „pentru”, cinci „impotriva” si trei abtineri, scrie Romania Libera.
  • Gabriel Oprea crede ca sfatuitorii lui Ponta nu-i vor binele. Presedintele executiv al UNPR, Gabriel Oprea, precizeaza, intr-o declaratie transmisa marti Agerpres, ca nu a fost exclus din PSD si ca a ales varianta ”responsabila a demisiei”. El considerca persoanele care l-au sfatuit pe Ponta sa inceapa demersul suspendarii presedintelui il vor pe acesta plecat din fruntea PSD. Oprea a facut aceste precizari dupa ce Victor Ponta i-a cerut public sa spuna cine l-a exclus din UNPR, dand de inteles ca raspunderea i-ar apartine lui Mircea Geoana. Oprea nu a vrut sa-l lase pe Ponta fara raspuns. ”Chiar daca demersul lui Victor Ponta este usor ipocrit, doresc sa vin in intampinarea intrebarii pe care a formulat-o prin intermediul presei. Pentru Victor Ponta si pentru toti cei care doresc sa reinventeze trecutul recent, precizez inca o data ca nu am fost exclus din PSD. Am plecat de la conducerea Ministerului Administratiei si Internelor prin demisie, refuzand sa numesc in functii de responsabilitate oamenii pe care institutiile abilitate ale statului le suspectau de implicare in zona de criminalitate organizata. Nu sunt genul de om care sa se tina cu dintii de vreo functie fie in Guvern, fie in partid”, spune Oprea. El mai subliniaza ca a plecat de la putere direct in Opozitie, anunta EVZ.
  • Geoana planuieste partidul Anti-Iliescu. Cine face parte din comitetul de initiativa. Formarea unui nou partid care sa fie lansat in luna martie a anului viitor sau fortarea organizarii unui Congres Extraordinar in care sa fie inlocuita actuala conducere sunt printre variantele luate in calcul de Mircea Geoana dupa excluderea din PSD. Sustinatorii fostului presedinte PSD au declarat, pentru gandul, ca in prima faza se va incerca sa se ia pulsul fiecarei organizatii pentru a se vedea daca se poate forta organizarea unui Congres Extraordinar. „Va fi un turneu prin toate filialele in care Mircea Geoana sa stea de vorba cu oamenii fata in fata. Multi de la baza partidului nu au inteles de ce a fost exclus si de ce s-a recurs la o asemenea solutie”, au precizat sursele citate. Mai mult, decizia de excludere urmeaza sa fie contestata deoarece nu s-au respectat prevederi din legea partidelor politice, care confera dreptul la aparare celor care propusi spre excludere, informeaza Gandul.

Așa că, deocamdată, stăm și așteptăm ! să vedem de-a ce au să se mai joace politicienii noștri în curtea din dos a partidelor lor.

http://sareinochi.com/2011/11/23/izgonirea-fiului-ratacitor-de-bucurie-au-taiat-copilul-si-au-pastrat-vitelul/

 

Leave a comment