Paszkany, Rus și Dâncu vor lansa, în decembrie, postul Transilvania Live, care va emite și național

Arpad Paszkany, Ioan Rus și Vasile Dâncu au primit, marți, de la CNA o licență audiovizuală prin satelit pentru televiziunea generalistă cu profil informativ Transilvania Live, care, din 19 decembrie, va fi lansată la nivel regional, iar de anul viitor va emite la nivel național.

Consiliul Național al Audiovizualului (CNA) a analizat și aprobat, în ședința de marți, solicitarea societății NCN Studio TV SA din Cluj-Napoca de acordare a unei licențe audiovizuale prin satelit pentru televiziunea Transilvania Live. Licența a fost acordată cu șase voturi “pentru” (Gelu Trandafir, Attila Szasz, Ioan Onisei, Christian Mititelu, Cristina Trepcea și Mihai Mălaimare) și două “împotrivă” (Dan Grigore și Narcisa Iorga).

Asociații societății NCN Studio TV SA sunt: Arpad Paszkany – acționar principal (69,4051%), Szekernyes Karoly (10%), Romproduct Serv SRL (asociat unic Rus Ioan) – 10%, International Brand Consultants SRL (asociat unic Dîncu Vasile) – 10% și Mureșan Mariana – 0,5949%.

La ședința CNA de marți au fost prezenți Arina Moga, manager de proiect Transilvania Live, Mihaela Orban, director executiv, și Lazăr Laviniu, producător executiv.

Potrivit Arinei Moga, televiziunea Transilvania Live va emite din 19 decembrie, la nivel regional. Odată cu lansarea postului Transilvania Live, acesta va înlocui în Cluj-Napoca televiziunea locală NCN, pentru care societatea NCN Studio TV SA deține licență de la CNA încă din anul 2003.

“Vom emite pe noua licență, Transilvania Live, un conținut regional, în perspectiva viitoare, cea a emisiei naționale”, a declarat marți, pentru MEDIAFAX, Vasile Dâncu, acționar la noua televiziune Transilvania Live. El a precizat că Transilvania Live va avea două studiouri centrale, la Cluj și București, dar și o rețea de corespondenți în cele mai importante orașe din Transilvania.

Dâncu a mai spus că programul televiziunii Transilvania Live va fi cu preponderență informativ. “Vrem să facem din Transilvania Live o televiziune alternativă la televiziunile centraliste. Vrem să oferim provinciei demnitatea de a intra pe agenda publică națională”, a mai spus Dâncu.

Potrivit proiectului depus la CNA, Transilvania Live va transmite un program generalist, 24 de ore din 24, șapte zile pe săptămână. Transilvania Live va fi centrată pe reflectarea actualității din perspectiva acesteia pentru regiunea Transilvania. Televiziunea își dorește să devină principalul agregator de construcție a identității regionale, licența audiovizuală prin satelit putând permite extinderea emisiei postului la nivel național. Societatea NCN Studio TV SA are semnat un contract cu Romtelecom pentru distribuția prin satelit a Transilvania Live.

Televiziunea va difuza programe de informare (75%), programe educative și culturale (13%) și publicitate și teleshopping (12%). Programele producție proprie vor reprezenta 80% din grila televiziunii, în timp ce producțiile audiovizuale ale altor producători – 20%.

Targetul Transilvania Live este format de persoane cu vârsta cuprinsă între 18 și 55 de ani, cu venit mediu și mare, cu educație medie și peste medie, populație activă, prepronderent urbană din Transilvania.

Redacția centrală a Transilvania Live este în momentul de față la Cluj, televiziunea având corespondenți în orașe precum Alba, Arad, Bistrița, Baia Mare, București, Hunedoara, Oradea, Sibiu, Târgu Mureș.

Printre emisiunile care vor fi difuzate pe Transilvania Live se numără: “Dimineața de știri” (luni – vineri, între 7.00 – 10.00), “Știri” (buletine scurte) (de luni până vineri, de la 10.00 – 10.15, 12.00 – 12.15, 15.00 – 15.15, 16.00 – 16.15), “Știrile Transilvania Live” – principalul jurnal de știri al zilei (luni-vineri, 18.00-18.45), talk show-ul “Tema zilei” (luni-vineri, 19.00 – 20.00), “Audiența în direct”, “Transilvania Brief”, “Ora City”, “În miezul zilei”, “Via București”, “Transilvania în direct”, “Transilvania business”, “București – ora exactă”, “Transilvania politică”, “Sinteza săptămânii”, “Revista presei din Transilvania”.

Investiția totală în lansarea Transilvania Live se ridică la 5,1 milioane de lei. Cheltuielile totale ale televiziunii Transilvania Live în anul 2012 sunt estimate la 3.602.500 de lei, în timp ce veniturile sunt estimate la 3.336.000 lei (din care veniturile din publicitate – 900.000 lei).

Pe lângă licența audiovizuală prin satelit Transilvania Live, societatea NCN Studio TV continuă să dețină licența locală NCN.

Totodată, Arpad Paszkany (finanțatorul echipei CFR Cluj) deține televiziunea Transilvania Channel. În plus, Paszkany este acționar la postul de radio Paprika Radio FM, potrivit site-ului CNA.

Pe de altă parte, pe 23 mai, Vasile Dâncu, fost senator PSD, a declarat pentru MEDIAFAX că a achiziționat, alături de mai multe persoane, printre care fostul ministru PSD Ioan Rus și finanțatorul echipei CFR Cluj, Arpad Paszkany, televiziunile locale NCN și Transilvania Channel, publicațiile Mesagerul de Cluj și Servus, Cluj și portalul citynews.ro.

“Vrem să facem un produs care să se impună pe plan regional și apoi pe plan național, care să spună ceva în presă și care să nu fie trompeta politică a nimănui”, a spus, la momentul respectiv, Vasile Dâncu.

 

Leave a comment