OVIDIU GROVU: laitmotivul expozitiei ECHILIBRU, clar, a fost paharul de sampanie!

Asa cum bine stiti deja,vineri seara, Bistrita a fost animata cu o expozitie foto mai deosebita, ca sa nu spun unica pana in acest moment. ECHILIBRU a scos lumea din casa la ceas de seara si de frig pentru o intalnire de neuitat cu fotograful Ovidiu Grovu si modelul Raluca Tofana. La cateva zile de la eveniment incerc sa patrund in culisele ECHILIBRU-lui, asa ca am « construit » un dialog, pe facebook cu fotograful…

Ovidiu Grovu: Eu nu am vrut sa politizez absolut deloc (raspunsul vine la precizarea mea ca am lipsit de la vernisare pentru ca am fost la o intrunire politica). De-aia n-am chemat primari, prefecti si alti oameni politici, insa, intr-adevar, ar fi foarte bineveniti la LICITATIE.

Viluta Mihaiela Bratfalean: Daca mediatizam poate se inscriu. Am vazut niste poze frumoase cu Dvs si Raluca si vreau sa le public, dar vreau si puncte de vedere post …

OG: PAI NU STIU, PUNCTE DE VEDERE… parca nu-mi vine sa ma… laud singur.

In general imi place sa-i las pe altii sa vorbeasca despre ceea ce fac

VMB: Dar e munca Dvs? A fost prima expozitie ?

OG: Nu-nu.

VMB: A fost prima cu NUDUL in centru’ atentiei?

OG: Asta da! Dar expozitii, de grup si personale, am mai avut.

VMB: Felicitari! Si cum s-a plamadit?

OG: Multam fain! De plamadit s-a plamadit destul de greu dar tocmai de-aia poate e si asa frumos.

VMB: Va rog sa-mi detaliati, cu siguranta cititorii ar fi interesati …

OG: Laitmotivul, clar, a fost paharul de sampanie. Si-am incercat sa-l tinem in echilibru pe diferite parti/forme ale corpului: umar, sold, calcai, fund, … omoplat, cot, podul palmei si chiar…intre picioare. De fapt la “faza” asta chiar a fost un moment fain cand i-am zis “Ralu, hai sa-ncercam cu el intre picioare”. A fost asa, un moment de tacere din partea tuturor celor 3 fete/femei (era si Alina, prietena Ralucai, dar si, evident, Dana, sotia mea).

VMB: Eu nu vad nimic cand ma uit la un pahar de sampanie, eventual ma intereseaza gustul. Cine a avut ideea fotograful sau modelul?

OG: Nu, ideile au fost ale mele ca-ntotdeauna.

VMB : Cum ati ajuns la Raluca Tofana?

OG: Nu-nu, eu nu “ajung” la nimeni. Ele ma… cauta, din pacate nu-mi permit inca sa “aleg” eu.

VMB: Mai bine zis cum ati ales-o?

OG: N-am ales-o, ea m-a ales. Lumea chiar nu crede ca pentru un astfel de pictorial este nevoie de MUNCA, de foarte multa MUNCA.

VMB: Daca ati putea alege, pe cine ati alege ?

OG: Inca nu-mi permit.

VMB: Ipotetic …

OG: Trebuie sa-ntelegeti ca aceste pictoriale sunt CONTRACOST, ipotetic as avea destule idei, insa este prea mult de munca si nu-mi permit… mocaciuni dar imi place foarte mult ipostaza asta: de-a face pictoriale cu cine-si DORESTE NICI N-AM REFUZAT PE NIMENI, LA FEL CUM NICI N-AM “ALES”.

VMB: Mi se pare normal, traim intr-o economie de piata.

OG: Nu-i vorba de economie, e vorba de MUNCAAAA !

VMB: Este o limita de kilograme ?

OG: rade

VMB: Cum s-a comportat Raluca la sedinta foto?

OG: Toate-au avut “defectele” lor.

VMB: Ce urmeaza domule Grovu? La ce sa se astepte bistritenii?

OG: Habar n-am … pentru 8 Martie voi pregati o noua expozitie, cu selectiuni din toate pictorialele de pan-acum.

Fotograful Ovidiu Grovu
Fotograful Ovidiu Grovu
Ovidiu Grovu, Florentina si Raluca Tofana
Ovidiu Grovu, Florentina si Raluca Tofana
fotograful & modelul
fotograful & modelul

v.m. bratfalean

Join the Conversation

12 Comments

 1. daca  nu deranjez …asi vrea sa intreb  : ce face cu mana dreapta din buzunar ]  in prima poza din acest material !!!    cu siguranta ca nu o sa mi se raspunda …..!!  dar era interesant pentru  cititiori si pentru cei ce am vizitat aceasta expozitie [am fost si eu ] !!  deci repet ; ce faceati cu mana dreapta  ????? 

 2. mi se pare expresia taranului care a pus mana pe un aparat foto supradimensionat. ca ce?

 3.  Domnule Raul, pe mine, una, chiar nu ma intereseaza ce face fotograful cu mana dreapta “din buzunar”, asa ca va rog sa puneti intrebarile de interes personal (bizar, as mai adauga) doar in numele domniei voastre;
   Domnule dfssff, vulgar este ceea ce imaginatia unora dezvolta dupa ce privesc aceste fotografii; pana una alta, ele sunt doar niste fotografii, care plac sau nu… sunt acri strugurii, nu-i asa?!
  Oricum, nu pot sa nu apreciez cel putin faptul ca ati comentat la subiect: nu v-ati poticnit in expresia fotografului, in inelul lui, in oare “ce face cu mana dreapta din buzunar”… astept in continuare comentarii referitoare la ceasul fotografului, butonii de la camasa, poseta nevestei, consumul de combustibil al automobilului lui personal si, nu in ultimul rand, DE UNDE O FI AVUT BANI SA-SI CUMPERE APARATUL DE FOTOGRAFIAT?!!

  1. d-na  sau d-soara Iulia , sint lucruri pe care nu ai cum sa le intelegi. eu stiu de ce am intrebat .  cind o sa ,,cresti,, mai mare  ….o sa intelegi si tu !!!!   cu stima

  2. sunt absolut convinsa ca stiti de ce ati intrebat, insa nu consider potrivit si nici justificat sa atribuiti altora pasiunile personale.  cu la fel de multa stima

  3. atunci imi pare nespus de bine ca stiti !!! ………… cu si mai multa stima !!!

 4. dumnezeu sa-i dea multa sanatate la Raluca, are un suflet mare. la multi ani si sarbatori fericite !!!

Leave a comment