Categories
Bistrita Comunitate

Primăria Bistrița concesionează teren tinerilor care vor să își construiască locuințe

Într-o conferință de presă desfășurată astăzi la sediul Primăriei Bistrița, primarul Ovidiu Crețu, a declarat că municipalitatea vine în sprijinul tinerilor care sunt interesați să își construiască o locuință, însă, nu au la dispoziție terenul necesar.

Astfel, Primăria Bistrița este dispusă să concesioneze mai multe loturi de teren pentru cei care au această posibilitate. Este vorba despre șapte loturi de teren, cinci dintre acestea fiind situate în zona Subcetate, iar alte două pe strada Sigmirului, în apropierea pasarelei vechi.

Ovidiu Crețu a declarat că “este pentru prima dată când administrația locală face o astfel de acțiune, însă, vrem să venim în sprijinul tinerilor cu vârste cuprinse între 18 și 35 de ani. Cele șapte loturi de teren vor fi scoase la licitație, iar cei interesați vor putea să participe“.

Persoanele interesate trebuie să știe că dacă vor reuși să câștige prin licitație publică atribuirea unui contract au la dispoziție șase luni de zile pentru a obține autorizația de construcție și încă doi ani pentru a realiza construcția propriu-zisă. Contractul de concesiune se va încheia pe o perioadă de 49 de ani, iar în ceea ce privește tarifele acestea sunt eestimate la un leu/metru pătrat/an. Un lot de teren are o suprafață cuprinsă între 280 și 300 de metri pătrați.

Licitația pentru concesionarea celor 7 loturi va avea loc în data de 8 decembrie, iar până la această oră, nouă bistrițeni s-au arătat interesați de a obține un astfel de teren.

Leave a Reply