Larry Watts lansează la Bistrița volumul „Ferește-mă, Doamne, de prieteni”

Larry Watts lansează la Bistrița volumul „Ferește-mă, Doamne, de prieteni”. Evenimentul va avea loc în 1 decembrie, de la orele 17.00, la Hotel Metropolis. Invitații speciali care vor lua cuvântul sunt Ioan Talpeș, fostul șef al Serviciului de Informații Externe, Oreste Teodorescu, realizatorul emisiunii „Codul lui Oreste”, ziaristul Victor Roncea, directorul general al Editurii RAO, Ovidiu Enculescu, precum și directorul Bibliotecii Județene, Oliv Mircea, și colonelul în rezervã Ioan Gaftone.

Lansarea volumului „Ferește-mã, Doamne, de prieteni” va coincide cu celebrarea a doi ani de existențã a portalului de știri Bistrița24.ro.

Larry L. Watts a fost consultant al Corporației RAND în timpul revoluției, cãlãtorind destul de des în Europa de Est înainte de 1989. Istoricul american a asistat oficiali din România la înființarea Colegiului Național de Apãrare, a colaborat cu mai mulți miniștri români ai Apãrãrii la reforma din domeniul armatei și a susținut cooperarea cu Parteneriatul pentru Pace și integrarea României în NATO. De asemenea, între anii 2001-2004 a fost consultant pentru reforma sectorului de securitate, activitatea sa fiind recunoscutã de Serviciul de Informații Externe, de Președinția României și de Ministerul Apãrãrii.

„Ferește-mã, Doamne, de prieteni” vine sã examineze interesele strategice aflate în spatele relațiilor antagoniste ale României cu „aliații”din Rãsãrit, motivațiile incredibilei sfidãri a țãrii noastre la adresa Moscovei, metodele de „eliberare” militarã și de securitate din jugul sovietic, scopurile opoziției fațã de politicile de la Kremlin și, mai ales, reacția sovieticilor și a loialiștilor din rândul membrilor Pactului de la Varșovia în cele mai înalte consilii ale acestora, așa cum au fost acestea consemnate de lideri ai Partidului Comunist, de comandanți militari și de organe ale securitãții statului.

Îți taie respirația! Prezentând o înșiruire fascinantã de date și informații din surse neexplorate înainte, Watts ne oferã ocazia de a înțelege calea sinuoasã și contradictorie strãbãtutã de români de la începuturile epocii moderne pânã în 1978, nu din perspectiva declarațiilor publice oficiale sau a publicațiilor interesate, ci prin dezvãluirea proiectelor, planurilor și faptelor concepute în umbrã, prin cuvintele celor care le-au conceput”, apreciazã Ioan Talpeș, fost director SIE.

Join the Conversation

1 Comment

  1. frumos le sta celor de la metropolis..organizeaza eveniment peste eveniment,incaseaza banii si nu-si platesc angajatii cu lunile..niste oameni de nimic..prioritatea e sa traiasca patronii bine, ca angajatul poate lucra 3 luni pt a primi un salar amarat…

Leave a comment