Victor Ponta: Nu este nicio pierdere, niciun câștig pentru PSD situația de la Senat

Președintele PSD, Victor Ponta, a declarat marți că situația creată la Senat prin alegerea democrat-liberalului Vasile Blaga la șefia acestui for susținut de coaliția de guvernare nu reprezintă nicio pierdere, niciun câștig pentru PSD, transmite corespondentul Agerpres.

Potrivit lui Ponta, alegerea unui nou președinte la Senat este un moment important pentru USL, care a aflat pe ce oameni se poate baza în perspectiva bătăliei electorale din 2012.

“Nu cred că e nicio pierdere, niciun câștig, cred că pentru presă e un mare câștig, că am avut pentru o zi un subiect cu care să acoperim bugetul de stat și decizia Curții Constituționale. Cred că pentru USL este un moment important, pentru că ne-am lămurit încă o dată și definitiv pe cine poți să te bazezi și pe cine nu în bătălia de la anul. E clar că PDL și UDMR vor negocia tot timpul funcții, interese personale și se vor înțelege: De fapt, PDL ce a făcut la Senat? Ce au făcut ei tot timpul: au furat o funcție care nu era a lor și au cumpărat niște voturi de la UDMR. E stilul marca PDL”, a spus Ponta, într-o conferință de presă susținută la Bistrița.

În ceea ce privește declarația făcută luni de Mircea Geoană, potrivit căruia alegerea lui Vasile Blaga în funcția de președinte al Senatului este “începutul sfârșitului celor doi lideri ai USL”, Victor Ponta spune că nu înțelege “satisfacția” fostului său coleg de partid.

“E cam pricinos domnul Geoană. Se bucura că a pierdut opoziția funcția? Am pierdut-o pentru că domnia sa nu a fost de acord, atunci când l-am rugat, să lase conducerea vicepreședintelui, domnul Chelaru, să conducă ședința. E un gen de satisfacție pe care eu nu o înțeleg. Nu știu cum e cu cariera mea, dar sunt absolut convins că domnul Antonescu nu va rata funcția de președinte al țării pe care din păcate – și îmi pare rău să o spun și îmi pare rău pentru România – domnul Geoană a ratat-o”, a replicat Victor Ponta.

La rândul său, președintele PNL, Crin Antonescu, prezent la aceeași conferință de presă, a spus că se mulțumește “și cu mai puțin”.

“În raport cu prevestirile groaznice ale domnului Geoană, să știți că mă mulțumesc și cu mai puțin”, a spus Antonescu.

Întrebat despre modul în care scandalul Mircea Geoană a afectat USL în sondaje, liderul PSD Victor Ponta a precizat că cel mai recent sondaj realizat arată că USL se menține la 57% în preferințele de vot ale românilor, în timp ce PDL nu depășește 20 de procente.

În schimb, Victor Ponta s-a arătat îngrijorat că în același sondaj 59% dintre români au spus că se tem că viitoarele alegeri vor fi fraudate.

Victor Ponta și Crin Antonescu au participat ieri, alături de liderul PC, Daniel Constantin, la o serie de întâlniri cu reprezentanții USL din județul Bistrița-Năsăud, dar și cu sindicatele și patronatele.

AGERPRES

Leave a comment