FOTO: Voluntarii Poliției bistrițene, instruiți într-o tabără care a avut loc la Sângeorz-Băi

În perioada 25-27 noiembrie, elevii voluntari ai Poliției bistrițene au beneficiat de instruire pe linie de prevenire a criminalității, în cadrul unei tabere organizate la Sângeorz-Băi în proiectul ,,Voluntari pentru un viitor mai sigur”, împreună cu ofițerii din cadrul Compartimentului de Analiză și Prevenire a Criminalității și Șeful Poliției Sângeorz-Băi, subcomisar Sorin Harapașcu.

Cei 79 de elevi voluntari bistrițeni și clujeni au primit recomandări preventive pe linie de trafic/consum de droguri, trafic de ființe umane, prevenire a delincvenței juvenile, a accidentelor rutiere. Invitați au fost 12 specialiști din cadrul Brigăzii De Combatere A Crimei Organizate Și Antidrog Cluj, Agenției Naționale Împotriva Traficului de Persoane și Agenției Naționale Antidrog.

Ofițerii de prevenire le-au vorbit tinerilor despre importanța rolului lor în transmiterea mesajelor mai departe către colegi, importanța activităților preventive și responsabilitatea ce le revine în consecință.

Elevii au realizat proiecte proprii de prevenire pe care le-au expus în fața colegilor lor, iar la final au primit medalii, diplome și mape cu materiale preventive pentru activitatea desfășurată.

Tinerii prezenți în tabără au vizitat orașul și împrejurimile și au legat prietenii, punând bazele unei relații de colaborare interjudețeană pe linie de prevenire a criminalității.

Leave a comment