Categories
Agenda Bistrita News

FOTO: Larry Watts și-a lansat volumul „Ferește-mă, Doamne, de prieteni”

Aseară, Hotelul Metropolis din municipiu a găzduit lansarea unui volum apărut la Editura Rao și care aparține scriitorului Larry Watts.

Invitații speciali care au vorbit atât despre autor, cât și despre carte au fost Ioan Talpeș, fostul șef al Serviciului de Informații Externe, Oreste Teodorescu, realizatorul emisiunii „Codul lui Oreste”, ziaristul Victor Roncea, directorul general al Editurii RAO, Ovidiu Enculescu, precum și directorul Bibliotecii Județene, Oliv Mircea, și colonelul în rezervã Ioan Gaftone.

Larry L. Watts a fost consultant al Corporației RAND în timpul revoluției, cãlãtorind destul de des în Europa de Est înainte de 1989. Istoricul american a asistat oficiali din România la înființarea Colegiului Național de Apãrare, a colaborat cu mai mulți miniștri români ai Apãrãrii la reforma din domeniul armatei și a susținut cooperarea cu Parteneriatul pentru Pace și integrarea României în NATO. De asemenea, între anii 2001-2004 a fost consultant pentru reforma sectorului de securitate, activitatea sa fiind recunoscutã de Serviciul de Informații Externe, de Președinția României și de Ministerul Apãrãrii.

Lansarea volumului „Ferește-mã, Doamne, de prieteni” a coincis cu celebrarea a doi ani de existențã a portalului de știri Bistrița24.ro.

La evenimente au luat parte zeci de oameni, de la politicieni, la directori de instituții și oameni de afacere din județ.

Majoritatea și-au cumpărat câte o carte, iar Larry Watts le-a dat autografe.

Leave a Reply