Cinci trenuri blocate în gări din cauza garniturii care a deraiat; pasagerii, transbordați

Cinci trenuri de călători au rămas blocate, în noaptea de vineri spre sâmbătă, în gările din Salva și Coșbuc, din cauza trenului de marfă care a deraiat la Salva, aproximativ trei sute de călători din ele fiind transbordați cu autocarul între cele două stații pentru a-și putea continua călătoria.

Șeful Poliției Transporturi Feroviare Bistrița-Năsăud, Ioan Murășan, a declarat, sâmbătă dimineață, corespondentului MEDIAFAX că a rămas blocat în stația Coșbuc trenul accelerat 1923 Sighetu Marmației – Timișoara, iar călătorii au fost transbordați la Salva cu autocarul și au fost preluați de acceleratul 1765 Iași – Timișoara, care a fost și el blocat și care a făcut cale întoarsă, transmite corespondentul MEDIAFAX.

De asemenea, tot la Coșbuc a rămas blocat acceleratul 1644 Sighetu Marmației – București, călătorii fiind preluați de trenul accelerat 1841 Vatra Dornei – București care staționa la Salva.

Pe tronsonul Salva – Coșbuc nu a putut trece nici trenul personal 4111 Sighetu Marmației – Cluj, blocat la Coșbuc, călătorii fiind transbordați, la rândul lor, în stația Salva, de unde au luat alte trenuri.

“În fiecare tren au fost în jur de 50 de călători. Estimez că, în total, au fost transbordați circa trei sute de pasageri care și-au continuat călătoria spre destinație”, a declarat Ion Murășan.

Potrivit sursei citate, angajații CFR au lucrat toată noaptea pentru a ridica vagonul trenului deraiat și a-l repune pe linie, la ora 7.00 linia ferată Salva – Vișeu fiind eliberată, însă la ora transmiterii acestei știri încă se mai lucrează la repararea ei, distrusă în timpul deraierii.

“Estimez că până la prânz se va putea circula din nou pe această linie ferată. Oricum, primul tren de persoane care trece prin zonă este în jur de ora 12.00, iar acceleratele abia seara încep să vină, după ora 21.00”, a declarat Murășan.

Vagonul 31 al unui tren de marfă încărcat cu lemne a deraiat, vineri seară, în stația Salva din Bistrița-Năsăud, blocând circulația pe linia ferată Salva – Vișeu, nicio persoană nefiind rănită.

 

Leave a comment